10 linkbuilding tips voor een succesvolle webshop
02 augustus 2022 
3 min. leestijd

10 linkbuilding tips voor een succesvolle webshop

Als je een webwinkel of webshop hebt, is het belangrijk dat je jouw website goed vindbaar maakt in Google. Dit doe je door goede linkbuilding. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, zoekmachineoptimalisatie. Het is de kunst om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Hieronder lees je 10 tips voor goede linkbuilding voor je webshop of webwinkel.

Wat is linkbuilding voor je webshop eigenlijk?

Linkbuilding is het proces van het aangaan van externe linkpartnerships met het doel om de linkpopulariteit van je webshop of webwinkel te vergroten. Door linkbuilding zorg je ervoor dat je website beter vindbaar is in Google. Het is belangrijk om kwalitatieve links op te bouwen. Dit zijn links van hogere domeinnamen die relevant zijn aan jouw webshop of webwinkel. De links moeten ook van een betrouwbare website komen.

Hoe kun je linkbuilding toepassen voor je webshop of webwinkel?

1. Link naar je eigen webshop of webwinkel

Als je een blog of website hebt, is het belangrijk dat je jouw eigen webshop of webwinkel linkt. Dit kan je doen door een link in je blog te zetten of door een banner van je webshop of webwinkel op je site te plaatsen. Dit is een makkelijke manier van linkbuilding.

2. Stuur een persbericht

Als je iets nieuws te melden hebt, bijvoorbeeld een nieuw product in je webshop of een aanbieding, kun je hier een persbericht over sturen. Dit persbericht kun je naar relevante websites sturen. Zij kunnen het persbericht dan weer op hun website plaatsen en jouw webshop of webwinkel linken.

3. Linkbuilding via social media

Social media is een belangrijk platform om jouw webshop of webwinkel te promoten. Zorg ervoor dat je een social media strategie hebt en weet hoe je social media in kunt zetten voor jouw webshop of webwinkel. Zorg ervoor dat je regelmatig posts en plaatjes plaatst op social media en dat je een call-to-action gebruikt. Een call-to-action is een uitnodiging voor je volgers om naar je website te gaan.

4. Link naar externe websites

Als je een blog of website hebt, kun je ook andere websites of blogs linken. Dit noemt men ook wel linkpartnerships. Dit is een goede manier van linkbuilding, want als jij een andere website of blog linkt, kunnen zij jouw website of blog ook linken. Het is belangrijk dat je alleen linkt naar hoge kwaliteit websites en blogs.

5. Link naar relevante websites

Naast het linken naar andere websites, kun je ook links opbouwen door te linken naar relevante websites. Dit zijn websites die iets te maken hebben met jouw webshop of webwinkel. Als je een webshop of webwinkel hebt met modeartikelen, kun je bijvoorbeeld links opbouwen met een website over fashion.

6. Link naar authority websites

Authority websites zijn websites die veel autoriteit hebben. Dit zijn meestal grotere websites met een hoge domeinnaam. Het is belangrijk dat je een link opbouwt met een authority website, want dit kan je helpen om hoger te scoren zoekresultaten. Een link van een authority website naar jouw webshop of webwinkel is dus heel waardevol.

7. Link naar je producten of diensten

Als je een blog of website hebt, kun je ook links opbouwen naar jouw producten of diensten. Dit kan je doen door een review te schrijven over een van je producten of door een blog te schrijven over een van je diensten. Het is belangrijk dat je een link plaatst naar de pagina van het product of de dienst op je webshop of webwinkel.

8. Forum marketing

Forum marketing is een manier van linkbuilding waarbij je links opbouwt op relevante forums. Dit doe je door het plaatsen van interessante posts en door te antwoorden op vragen van anderen. Zorg ervoor dat je een link naar je webshop of webwinkel plaatst in je signature. Dit is een korte tekst onderaan je post met jouw naam, website of webwinkel.

9. Gastbloggen

Gastbloggen is een manier van linkbuilding waarbij je een blog schrijft voor een andere website of blog. Dit doe je in ruil voor een link naar je eigen website of blog. Gastbloggen is een goede manier van linkbuilding, want je kunt met één blog post links opbouwen bij verschillende websites en blogs.

10. Linkbuilding via startpagina's

Een startpagina is een website waar je jouw webwinkel kunt aanmelden. Als je jouw webwinkel aanmeldt in een directory, krijg je een link naar je website. Startpagina's zijn een makkelijke manier van linkbuilding.

Dit waren 10 tips voor linkbuilding voor je webshop of webwinkel. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en is daarom cruciaal voor een succesvolle webshop of webwinkel. Door kwalitatieve links op te bouwen, zorg je ervoor dat je website of webwinkel hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit betekent meer bezoekers en meer omzet.

Over de schrijver
Patrick Heijmans, eigenaar van WebwinkelCommunity, is een ervaren Online Marketing Specialist die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Reactie plaatsen