Dropshipping leveranciers

Om te kunnen starten met dropshipping, dien je verschillende voorbereidingen te treffen. Zo is het allereerst noodzakelijk om de juiste webshop software te gebruiken, of een platform te zoeken waarop je producten aan kunt bieden. Voorbeelden hiervan zijn platforms als Bol.com en Amazon. Een volgende stap is het zoeken naar dropshipping leveranciers. Mogelijk heb je al voor ogen welke producten je aan wilt bieden. Het kan ook voorkomen dat je dropshipping leveranciers zoekt, om op basis van hun aanbod een product aan te gaan bieden aan consumenten.

Op deze pagina lees je meer over dropshipping leveranciers en de manier waarop jij een leverancier vindt, die past bij wat je in de webshop wilt verkopen. Houd er rekening mee, dat lang niet alle dropshipping leveranciers Nederlands zijn. Bedrijven komen ook uit landen als Duitsland en bijvoorbeeld Spanje.

Werken met internationale dropshipping leveranciers

Een groot aantal bedrijven die werken op basis van dropshipping, doen dit door producten goedkoop in te slaan bij internationale dropshipping leveranciers. Zij kiezen hierbij echter niet voor de dropshipping leveranciers uit Spanje en Duitsland, maar geven de voorkeur aan partijen uit bijvoorbeeld China. Iets wat grote risico’s met zich meebrengt! In het bijzonder, wanneer de producten rechtstreeks vanaf de leverancier in China naar de klant worden gestuurd. Producten komen veel te laat aan, zijn lastig te retourneren en voldoen vaak niet aan de kwaliteitseisen zoals deze in Europa gelden.

Verstandiger is het om deze reden om te kiezen voor Europese of, nog beter, Nederlandse dropshipping leveranciers. Mocht je toch kiezen voor een partij buiten Europa, dan loont het om de producten in Nederland te laten afleveren voordat deze naar de klant worden gestuurd. Er zijn diverse partijen die een dergelijke oplossing mogelijk maken. Zo is dropshipping nog steeds mogelijk, maar loopt dit via een tussenpartij.

Aantal groothandels de afgelopen jaren gegroeid

In de afgelopen jaren is het aantal dropshipping groothandels gegroeid. Niet voor niets, want er valt hier veel winst te behalen! Steeds meer organisaties besloten naast hun fysieke winkels een webwinkel te starten. Om de voorraad voor zowel de fysieke winkel, als de webshop niet op dezelfde plek onder te hoeven brengen koos men steeds vaker voor dropshipping. Producten konden zo in een extern magazijn gestald worden en rechtstreeks naar de klant worden verstuurd. Een kans waar een groot aantal dropshipping leveranciers op inspeelde.

Daar kwam bij dat sommige bedrijven vroeger zelf een webshop hadden, maar uiteindelijk over zijn gestapt op het handelen als een dropshipping leverancier. Bij het runnen van een webshop komt veel meer kijken, dan men vooraf vaak verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de marketing, het bedenken van acties voor het behouden van vaste klanten, enzovoorts. Diverse ondernemers gaven de voorkeur aan het runnen van een groothandel, in plaats van aan wat er bij een webshop komt kijken.

Grootste dropshipping leveranciers zitten in het buitenland

Ondernemers die kiezen voor dropshipping als bedrijfsmodel gaan vaak voor een samenwerking met een leverancier buiten Nederland. Eerder las je al dat vaak gekozen wordt voor Chinese partijen. Dit heeft verschillende redenen. In Nederland is het aanbod aan dropshipping leveranciers nog enigszins beperkt. Groothandels werken vaak met fysieke vestigingen en bieden nog geen mogelijkheid aan om producten white-label naar een klant te versturen.

Lagere marges bij Nederlandse groothandels

Niet alleen is het aanbod aan dropshipping leveranciers in Nederland nog enigszins beperkt. Ook bieden Nederlandse partijen een veel minder goede prijs, dan de meeste internationale dropshipping leveranciers doen. De relatief hoge prijzen bij Nederlandse dropshipping leveranciers maken het minder interessant om deze producten aan te bieden in je webshop. In het bijzonder, omdat de snellere levertijd bij een Nederlandse dropshipping leverancier nauwelijks nog opgaat. Ook bestellingen die in landen rondom Nederland worden gedaan, zijn vaak binnen twee of drie dagen geleverd.

Bekende buitenlandse dropshipping leveranciers

Wanneer je op zoek gaat naar buitenlandse dropshipping leveranciers met een breed aanbod en daarbij een scherpe prijs, springen er een aantal uit. Onderstaand zetten we de belangrijkste partijen voor je op een rijtje. Welke van deze dropshipping leveranciers ken jij al? Kijk eens op hun website, om een beeld te krijgen van het aanbod.

Let op: in sommige gevallen dien je eerst een gratis account aan te maken, voordat je het productaanbod van een dropshipping leverancier kunt bekijken. In het geval van Nederlandse dropshipping leveranciers zul je in sommige gevallen een kopie van je KvK-uittreksel toe moeten sturen om het aanbod in te kunnen zien.

#1: BigBuy

Ben je op zoek naar een echte dropshipping leverancier? In dat geval kan BigBuy een interessante optie zijn. Deze Spaanse partij heeft meer dan 80.000 producten beschikbaar, die jij aan kunt bieden in je eigen webshop. Hoewel BigBuy vanuit Spanje opereert, worden producten al binnen enkele werkdagen geleverd (afhankelijk van wat je betaalt voor de verzending). Producten die door BigBuy worden aangeboden zijn geschikt voor de Europese markt. En nog belangrijker, ze worden vanuit een Europees magazijn verstuurd!

#2: Salehoo

Salehoo is een partij die het aanbod van verschillende leveranciers met elkaar combineert, om je zo de beste prijs te kunnen bieden voor specifieke producten. Tegelijkertijd zorgt het combineren van het aanbod van verschillende groothandels ervoor, dat je altijd een product vindt die past bij de doelgroep van je webshop! Salehoo biedt voornamelijk producten van dropshipping leveranciers in China aan. Dit kan een nadeel zijn, wanneer je producten rechtstreeks bij een klant af wilt leveren in plaats van deze eerst naar een tussenpartij in Nederland te laten verzenden.

Houd er daarbij rekening mee, dat niet alle bij Salehoo aangesloten partijen dropshipping aanbieden. Het betekent dat het in sommige gevallen noodzakelijk is om producten eerst naar een magazijn in Nederland te laten versturen. Vanuit het magazijn is dropshipping nog steeds mogelijk, wanneer je bijvoorbeeld voor de hulp van een fulfilment partij kiest.

#3: Printful

Niet alleen BigBuy is een dropshipping leverancier die vanuit Spanje handelt. Ook Printful doet dit. Een voordeel van Printful is het feit, dat je producten van deze partij kunt laten bedrukken. Ideaal, wanneer je een eigen merk op wilt bouwen! Om een succes te maken van een dergelijk concept, is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een groot bereik. Zonder groot bereik, of bijvoorbeeld de hulp van social influencers, zal het relatief lastig worden om een eigen merk op te bouwen.

Producten bestellen bij Printful kan ook interessant zijn, wanneer je anderen de mogelijkheid wilt geven om een merk op te bouwen. Laat hen zelf een ontwerp voor mokken of bijvoorbeeld shirts maken, waarna jij deze bij Printful laat ontwikkelen. De levering vanuit Spanje verloopt relatief snel. Producten kunnen vaak al binnen 2 tot 4 werkdagen verwacht worden.

Plug-ins voor dropshipping in webshop software

Niet alleen zijn er diverse dropshipping leveranciers waar producten rechtstreeks kunnen worden ingekocht. Ook zijn er diverse partijen, die een plug-ins aanbieden voor bekende webshop software als Shopify en WooCommerce. Het idee achter een dergelijke plug-in, is het feit dat dit het voor webwinkelhouders zo eenvoudig mogelijk maakt om hun webshop te koppelen aan het assortiment van internationale dropshipping leveranciers. Je hoeft de koppeling hierdoor niet zelf op te zetten! Evenals dat het niet noodzakelijk is om producten handmatig in te voeren. Het levert je een flinke tijdsbesparing op!

#1: Oberlo

Om aan de slag te kunnen gaan met dropshipping dien je eerst een webshop te ontwikkelen. Onder meer Shopify is een zeer geschikte tool voor het maken van je eerste webwinkel. Je hebt nauwelijks technische kennis nodig om een webshop te kunnen maken. Staat je webshop in Shopify live? Kijk in dat geval eens naar de mogelijkheden die Oberlo je biedt. Het is een extensie binnen Shopify, waarmee je razendsnel en heel eenvoudig producten in je webwinkel importeert.

Oberlo werkt met verschillende groothandels, waardoor het een fluitje van een cent wordt om je webshop te vullen met aantrekkelijke producten. Kijk eens op de website van deze partij, om meer te lezen over de mogelijkheden die ze bieden. Ze zijn zelf geen dropshipping leverancier, maar helpen je wel jouw webshop te koppelen aan het assortiment van diverse dropshipping leveranciers. Het gaat hierbij voornamelijk om internationaal opererende leveranciers.

#2: Spocket

Vergelijkbaar met Oberlo, biedt ook Spocket de mogelijkheid aan om je webshop te koppelen aan een internationale dropshipping leverancier. Spocket biedt deze koppeling aan voor diverse Europese en Amerikaanse groothandels. Waar Oberlo zich voornamelijk richt op een koppeling met webshop software Shopify, kan Spocket ook gebruikt worden in combinatie met WooCommerce. Het gebruik van WooCommerce webshop software is interessant voor ondernemers met enige technische kennis, die hun webshop volledig naar eigen wens willen samenstellen.

Spocket wordt door tienduizenden ondernemers gebruikt. Het maakt dat een product die je aanbiedt ook elders zal worden aangeboden. Doordat er een groot aantal internationale leveranciers bij Spocket aangesloten zijn, vind je echter altijd mogelijkheden om je productaanbod uniek te maken ten opzichte van dat van een concurrent.

#3: Dropified

Om de lijst met plug-ins voor dropshipping via webshop software compleet te maken, ronden we af met Dropified. Deze plug-in is breed inzetbaar en maakt het voor consumenten heel eenvoudig om bestellingen te plaatsen bij diverse internationale dropshipping leveranciers. Voorbeelden hiervan zijn Aliexpress en Ebay.

Tip: je kunt deze plug-in gedurende 14 dagen gratis uitproberen. Handig, wanneer je nog geen ervaring hebt met het gebruik van deze tools!

Chinese dropshipping leveranciers

De Chinese dropshipping leveranciers werden al meermaals genoemd in dit artikel. Mede door het feit, dat veel pioniers in de wereld van dropshipping webshops voor deze leveranciers kiezen. Het brengt grote risico’s met zich mee, wanneer dit niet op correcte wijze aangepakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het risico op ontevreden klanten door een te lange levertijd. Of wat te denken van het risico op defecten aan een product? Wanneer het product achteraf niet blijkt te voldoen aan de Europese richtlijnen (CE-certificering) kan dit je een forse boete opleveren.

Toch kan het voor sommige producten interessant zijn om naar Chinese leveranciers te kijken. Daarbij heb je de mogelijkheid om producten uit China eerst in Europa te laten keuren. Enig nadeel hiervan is wel, dat dropshipping meer tijd kost dan je eerst wellicht verwachtte.

Grootste Chinese dropshipping leveranciers

De grootste Chinese dropshipping leveranciers is op dit moment Alibaba. Tal van Nederlandse webshops zijn gevuld met producten van deze leverancier. Naast Alibaba is ook DHgate een bekende leverancier uit China, met een breed assortiment aan producten. Het zijn platforms waarop lokale ondernemers hun goederen aan kunnen bieden. De kwaliteit kan zodoende sterk verschillen per aanbieder. Houd er rekening mee dat niet iedere aanbieder op een platform als Alibaba of DHgate dropshipping mogelijk maakt. Het is verstandig dit vooraf met de verkopende partij te overleggen.

Ben je specifiek op zoek naar kleding van een Chinese dropshipping leverancier? In dat geval loont het om eens te kijken bij LovelyWholesale. Deze partij biedt een ruim aanbod aan kleding voor kinderen, mannen en vrouwen. Het idee achter wholesale is het groots inkopen van een product, om deze producten vervolgens vanuit Nederland te distribueren. Het concept van dropshipping valt hierdoor enigszins in het niet. Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om een Nederlandse fulfilment partij in te schakelen. Deze partij ontvangt de zending vanuit China en zorgt er vervolgens voor dat de producten naar klanten van je webshop worden verstuurd.

Mocht je definitief in zee willen gaan met een dergelijke dropshipping leverancier, dan is het verstandig om vooraf altijd een aantal proefbestellingen te plaatsen. Controleer of de producten van voldoende kwaliteit zijn, wat de levertijd van producten is, enzovoorts.

Kosten bij dropshipping leveranciers

Nu je een steeds beter beeld krijgt van de mogelijkheden die je hebt bij het opstarten van een dropshipping webshop, is het verstandig om te kijken naar de kosten. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij veel Chinese platforms, is het mogelijk om producten gratis naar klanten te laten versturen. Je betaalt hierbij geen kosten om het productassortiment van een dropshipping leverancier in te kunnen zien.

Dit is echter lang niet altijd het geval. Bij veel Europese dropshipping leveranciers betaal je vooraf een bedrag om het assortiment te kunnen bekijken en hier vervolgens bestellingen te kunnen plaatsen. Op deze manier proberen de leveranciers de cowboys onder de dropshipping webshops buiten de deur te houden. In sommige gevallen gaat het om een vaste prijs per jaar. In andere gevallen betaal je maandelijks een bedrag. Soms is dat bedrag afhankelijk van het aantal bestellingen dat je bij de leverancier plaatst.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!