SE Ranking Review

Eén van de essentiële SEO-tools die je helpt met je prestaties onder controle te houden (of krijgen), is een hulpprogramma voor het controleren van zoekwoorden waarmee je je rankings kan volgen. Deze tools zijn SEO-basisprincipes die ervoor zorgen dat je strategieën goed werken en zich aanpassen aan de nieuwste trends en zoekmachine-updates.

Het zoeken naar een goed hulpprogramma voor het bijhouden van zoekwoorden is een van d topprioriteiten van een SEO-professional. Met alle tools die we in onze community hebben, zorgen we ervoor dat we alleen de beste beschikbare tools gebruiken. Een van deze kwaliteit tools voor zoekwoorden en SEO is SE Ranking, een tool die is bedoeld om onder andere bijgewerkte en nauwkeurige rankings van je zoekwoorden te volgen. Voordat we met deze review beginnen, willen we je uitnodigen en de tool zelf proberen door je aan te melden voor een gratis proefversie door naar deze link te gaan.

SE Ranking is een All-inclusive cloud-gebaseerde SEO software

Ook jij hebt al verschillende tools geprobeerd en de stappen gevolgd die beschreven worden en dan nog lukt het niet om:

  • op een juiste manier te starten met deze tools
  • beter te ranken op bepaalde zoekwoorden
  • een duidelijk beeld te krijgen van je ranking
  • weten waar je staat ten opzichte van je concurrenten
  • de klantenservice te bereiken van deze tools

Allemaal zonde van je kostbare tijd natuurlijk. En na verloop van tijd gebruik je de tools al een stuk minder.

Wij kunnen je zeggen, jij bent niet de enige!

Deze antwoorden en reacties die wij gehoord hebben van onze leden. Daarom dat wij één tool hebben gekozen die doet wat er van webshop eigenaren verlangt word.

Je webshop aanmelden

Wanneer je je aanmeldt, kom je direct in het Dashboard, waar je toegang hebt tot alle beschikbare functies. Dit is ook het gebied waar je je rankings in realtime kunt bekijken en volgen.

Andere belangrijke functies waartoe je toegang hebt, zijn de rapporten, waar je gedetailleerde rapporten voor jezelf of je team kunt genereren. En tools, waar je toegang hebt tot nog meer functies die je helpen verschillende SEO-taken uit te voeren. Je kunt zoekwoorden ook groeperen, zodat je ze veel efficiënter kunt volgen, vooral als je een groot aantal zoekwoorden hebt.Stap 1

De eerste stap is het invoeren van de titel van de website en de URL, samen met het aanpassen van het zoekbereik. Ten slotte heb je de mogelijkheid om wekelijkse rapporten te ontvangen. Nadat je alle gegevens hebt verzonden, kun je doorgaan naar de volgende stap.

Een website toevoegen en volgen

Voordat je trefwoorden kunt bijhouden voor je webshop, moet je deze eerst aan de database toevoegen.

Het hele proces bestaat uit drie stappen en neemt slechts enkele minuten in beslag.


Stap 2

De volgende stap is het toevoegen en groeperen van zoekwoorden die je wilt bijhouden voor je webshop. Je hebt ook de optie om je zoekwoorden te importeren of suggesties te ontvangen van SE Ranking. Hierbij wordt er via de opgegeven URL gezocht naar de zoekwoorden.
Ook krijg je de optie om je webshop te koppelen aan Google Analytics, waardoor je nog meer zoek- en websitegegevens kunt krijgen.

Je krijgt de optie om je webshop te koppelen aan Google Analytics, waardoor je nog meer zoek- en websitegegevens kunt krijgen.

Ook kun je hier direct je zoektermen groeperen. We raden aan om dit altijd te doen zodat je het overzichtelijk houdt indien je straks honderden zoekwoorden hebt.

Daarnaast kun je rechtsboven zien hoeveel zoekwoorden je nog kan toevoegen aan je account. Indien je dit gedaan hebt, kun je naar de volgende stap.


Stap 3

De derde stap is het kiezen op welke zoekmachines je je zoekwoorden wilt bijhouden. Je kunt kiezen tussen Google, Google Mobile, Yahoo, Yandex, Yandex Mobile, Bing en YouTube. Ook kun de locatie verfijnen door een specifiek land of zelfs stad te kiezen om je zoekwoordprestaties bij te houden.

Je kunt ook de interfacetaal aanpassen aan de lokale taal, wat handig is voor zowel lokale als internationale SEO.

Als laatste kun je aangeven of je wilt kijken of je resultaten ook in Google Maps verschijnen en, als je Google Ads hebt, kun je ook deze rankings tracken!


Stap 4

Als vierde stap voeg je maximaal je top 5 concurrenten toe. Op deze manier kun je de resultaten van hun activiteiten weten en deze vergelijken met die van je eigen webshop. Het enige wat je moet doen is hun domeinnaam in te voeren en klaar ben je.

Concurrenten toevoegen

Mocht je je concurrenten nog niet precies weten dan kan SE Ranking je ook een paar voorstellen doen aan de hand van je domeinnaam.

Met een klik op de knop kun je deze dan direct toevoegen.


Stap 5

De laatste stap ik het verbinden met Google Analytics en Google Search Console.
Het is belangrijk dat je deze toevoegt zodat je nog meer inzichten krijgt in je zoekwoorden en statistieken.

Voor Google analytics dien je ingelogd te zijn op je account om SE Ranking toegang te geven tot je account.

Voor Google Search Console dien je search console te connecten en een e-mail adres toe te voegen om SE Ranking toegang te geven tot de statistieken.


Nadat je je webshop hebt toegevoegd aan SE Ranking kun je alle zoekwoorden bijhouden die je hebt ingevoerd. Het enige wat je hoeft te doen, is ze in het dashboard te bekijken. Wil je meer gedetailieerd bekijken ga dan in het menu naar: projecten en kies daar je webshop uit en volg: ranking – detrails.

Je kunt je opties ook wijzigen door in het dashboard op je webshopnaam te gaan staan met je muis en daarna de 3 puntjes aanklikken. Hierdoor krijg je verschillende opties te zien zoals settings of delete.

Als je op de naam van je webshop klikt, ga je naar het website-overzicht, waar je al je zoekwoorden en hun rankings kunt zien. Je kunt verschillende opties selecteren om meer gedetailleerde gegevens te kunnen zien, zoals de ranglijst gedurende een bepaalde periode, historische gegevens of welke zoekmachine je wilt volgen.

Je kunt je statistieken ook nader bekijken nadat je SE Ranking aan Google Analytics hebt gekoppeld. Hiermee kun je je verkeersbronnen en gemiddelde zoekwoordpositie bekijken.

Ook is het mogelijk om een concurrentieanalyse uitvoeren en zien hoe de zoekwoorden van je concurrent ranken in vergelijking met die van jou. Dit is een functie van onschatbare waarde waarbij je op een efficiënte wijze je concurrenten kunt volgen op de zoekwoorden die van belang zijn.

Website audit

Het laatste belangrijke functie is de Website-audit. Hiermee kunt je je webshop beoordelen en analyseren en de algehele prestaties ervan evalueren. Hiermee kun je zien welke soorten strategieën en technieken werken en wat de beste stappen zijn die je kunt nemen om je webshop te verbeteren.

Je krijgt naast belangrijke fixes ook de iets minder belangrijke te zien. Staar je niet blind om alles meteen te fixen. De belangrijkste punten in het rood zijn aangeven en duiden meestal op error. Hou altijd in je achterhoofd dat het een richtlijn is en niet iets waar je dagelijks mee bezig moet zijn.

Tools

Naast de functies voor het bijhouden van posities die SE Ranking heeft, zijn er ook een hele reeks andere tools te gebruiken. Een aantal tools zijn zeker de moeite waard en zitten ook nog eens in je abbonement.

Backlinks Explorer

Met de backlinks explorer kun je de verschillende backlinks op je website controleren en toevoegen. Hiermee kun je geldige en ongeldige links controleren in een makkelijk overzicht.

Keyword Suggestion Tool

Zoekwoordonderzoek is essentieel om de beste zoekwoorden te vinden die voor jouw webshop in aanmerking komen. Met de keyword suggestion tool kun je het best presterende trefwoord voor je webshop vinden.

Competitor SEO/PPC Research

Met deze handige tool kun je de hoeveelheid organisch en betaald verkeer volgen die je concurrenten ontvangen. Dit op basis van SEO & SEA.

Bekijk hieronder de SE Ranking Training die ik heb mogen geven.


Oordeel

SE Ranking is een van de beste programma’s voor het bijhouden van zoekwoorden die je voor je website kunt gebruiken, omdat je nauwkeurige gegevens, gedetailleerde rapporten en analyses krijgt, en zelfs extra hulpprogramma’s die je helpen meer taken uit te voeren. Deze veelzijdigheid en betrouwbaarheid maken dit een essentieel hulpmiddel voor SEO-professionals.

Hulpprogramma’s voor het bijhouden van zoekwoorden zijn een van de belangrijkste tools in SEO, en SE Ranking is zeker een tool die je kunt vertrouwen. Met een hele reeks functies, raden we zeker aan om deze tool te gebruiken.

Als je vragen heeft over SEO-tools of SEO in het algemeen, laat dan een reactie achter.

Reactie plaatsen

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!