Mollie

Als webwinkelier zou je voor Mollie kunnen gaan als het gaat om betaalproviders. Deze betaalprovider wordt veel gebruikt door webwinkels en is erg populair. Dit heeft met een aantal voordelen te maken. Nadelen zijn er eigenlijk tot op heden niet bekend. Het is dus zeker aan te raden als je een webwinkel hebt. Hier kun je precies lezen wat de voordelen zijn en krijg je als webwinkelier meer informatie over de tarieven die Mollie hanteert.

Minder kosten voor webwinkels

Over de tarieven per transactie van Mollie wordt zo dadelijk meer verteld. Buiten die tarieven heb je als webwinkelier geen kosten bij de betaalprovider. Sommige betaalproviders maken gebruik van aansluitkosten of maandelijks vaststaande kosten, maar Mollie doet dat niet. Hier ben je als webwinkelier slechts geld kwijt aan de transactiekosten. Daarnaast krijgt je bij de provider volumekorting. Dit houdt in dat je bij grote omzetten korting krijgt, zodat je transactiekosten lager worden. Dit geldt dus alleen voor grotere bedrijven met een grote omzet, als je net begint, is dit waarschijnlijk niet het geval. Het feit dat er over het algemeen weinig kosten zijn, is echter wel een reden om ook dan voor Mollie te kiezen.

Gebruik maken van verschillende betaalmethoden

Naast het feit dat het wat betreft kosten aantrekkelijk is om Mollie als betaalprovider te kiezen, is er ook variatie binnen de betaalmethoden. Klanten kunnen betalen via iDEAL of Mastercard, maar nog op veel meer manieren, zoals CartaSi en met Bitcoin. Door al deze betaalmethoden aan te bieden als webwinkelier, zorg je ervoor dat veel klanten bij jou terecht kunnen. De kans is namelijk groot dat ze kunnen betalen op de manier die zij willen. Op die manier is jouw webwinkel aantrekkelijker.

Flexibel en betrouwbaar

Ook staat Mollie bekend om haar betrouwbaarheid. Alles is helemaal duidelijk voor de webwinkelier. Dit houdt in dat er geen onverwachte kosten zijn en jij als webwinkelier dus precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast kun je bij Mollie binnen een korte periode transacties ontvangen. De aanvraagperiodes zijn kort. Mollie is dus niet alleen betrouwbaar, maar ook heel flexibel.

Tarieven

Zoals gezegd zijn er bij Mollie geen aansluitkosten of andere vaste kosten. Je betaalt bij Mollie als webwinkelier alleen voor de transacties zelf. Per betaalmethode staat er een bedrag vast per transactie. Deze bedragen verschillen per betaalmethode, maar liggen niet ver uit elkaar. Via Mollie kun je precies zien wat er per betaalmethode betaald moet worden. De meeste betaalmethoden hebben een bedrag rond de €0,25. Dit geldt onder andere voor Mastercard en Visa. Dit loopt op tot €1,- voor de duurste: dit betaal je bij Klarna, als er achteraf betaald wordt. Veruit de meeste betaalmethoden hebben echter €0,25 als bedrag.

Recurring

Zoals een aantal andere betaalproviders ook doen, maakt ook Mollie gebruik van recurring. Dit houdt in dat er een Subscription Service is, die gebruik maakt van terugkerende betalingen. Als je hier als webwinkelier gebruik van wilt maken, kost dat €29,99 per maand. Vergeleken met andere betaalproviders, is ook dit een redelijk laag bedrag.

Terugbetalingen

Ook als er sprake is van terugbetalingen, kan dit tegen een erg klein bedrag geregeld worden. Voor €0,25 per keer wordt een deel van het bedrag of het hele bedrag teruggestort.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!