Het runnen van een eigen (web)winkel is ongetwijfeld een weloverwogen keuze geweest. Je had een creatief idee, ging ermee aan de slag en inmiddels lopen de zaken goed. Maar goed kunnen verkopen en verstand hebben van marketing betekent nog niet dat je op alle fronten even goed kunt presteren. Als ondernemer dien je te beschikken over vele talenten. Heb je personeel in dienst, dan moet je over leidinggevende capaciteiten beschikken. Verzorg je zelf de administratie, dan moet je het benodigde boekhoudkundige inzicht hebben. En krijg je het aan de stok met een andere ondernemer, dan moet er haast een echte advocaat in je schuilen, om de problemen te kunnen oplossen. Hierbij enkele praktische tips om een zakelijk geschil te kunnen oplossen.

Goed beslagen ten ijs

  • Zorg er in de eerste plaats voor dat je zelf je zaakjes goed op orde hebt. Plaats bijvoorbeeld duidelijke algemene voorwaarden op je website. Zorg ervoor dat de tekst daarin juridisch goed is dichtgetimmerd, zodat er geen sprake kan zijn van een andere interpretatie.
  • Lees de algemene voorwaarden van de bedrijven waar je zelf zaken mee doet. Denk bijvoorbeeld aan je leveranciers. Wellicht bestel je bij hen ook je voorraden online? Je moet te allen tijde weten waarmee je akkoord gaat op het moment dat je een bestelling plaatst.
  • Pas op met het gebruik van foto’s op je website. Gebruik alleen foto’s waarvan je zelf de rechthebbende hebt of waarvan je op basis van een waterdichte constructie het recht op publicatie verworven hebt. Het kan je torenhoge claims van rechthebbenden besparen.

Een geschil oplossen

  • Is er, ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen, een zakelijk geschil ontstaan? Klim dan niet direct in de hoogste boom. Blijf kalm en hoffelijk, probeer op nette wijze een oplossing te bereiken met je zakenpartner. Het is de toon die de muziek maakt, een boze reactie lokt agressie uit.
  • Kom je er niet in onderling overleg uit? Dan zul je naar de rechter moeten stappen. Maar juridische taal is vrij ingewikkeld. Gelukkig kun je documenten zoals een voorbeeld dagvaarding, gewoon online bestellen. Deze stukken zijn door ervaren juristen opgesteld.

Andere toepassingen

Ook als je geen zakelijk geschil hebt, kun je baat hebben bij het online bestellen van professionele documenten. Een contract bijvoorbeeld om je bedrijf geheel te verkopen. Of klik op getuigschrift werknemer voorbeeld om precies dat document eenvoudig te kunnen bemachtigen.