wetboek voor webwinkels

Regels en oplossingen voor webwinkels

Het starten van een webwinkel is vandaag de dag binnen 5 minuten geregeld. Maar om de juridische kant goed te regelen komt wat meer bij kijken. Dat heeft Charlotte ook bedacht en daarom dit handige wetboek voor webwinkels uitgebracht. (ik moest trouwens ontzettend lachen om de eerste pagina!) Nu het ACM in 2016 flinke boetes is gaan uitdelen aan kleine en grote webwinkels is dit zeker onder de aandacht gekomen bij veel webwinkels.

Taaie stof makkelijk gemaakt

Wie denkt dat de juridische kant van het hebben van een webwinkel moeilijke stof is moet ik helaas gelijk geven. Er zijn ontzettend veel regels waar je je aan moet houden als webwinkel. Charlotte legt in dit handboek op een makkelijke en begrijpbare taal uit hoe het nu in elkaar zit. In totaal is het handboek voor webwinkels in 15 hoofdstukken onderverdeeld. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn: marketing, auteursrecht, informatieverplichtingen, privacy en de regels die daaraan verbonden zijn. Elk onderwerp wordt afgesloten met een interview met een persoon die werkzaam is bij een webwinkel of actief is in E-commerce.

Conclusie

Voor een prijs van €22,95 zou ik dit praktische handboek zeker niet laten liggen als je serieus met je webwinkel bezig bent. De regels worden duidelijk uitgelegd en staan er direct voorbeelden van oplossingen bij.

Op de website van Charlotte Meindersma kun je het wetboek voor webwinkels kopen

Patrick Heijmans
Senior Online Marketeer
Patrick Heijmans is een ervaren webwinkeladviseur die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding startende- en bestaande webwinkeliers helpt om meer uit hun webwinkel te halen.

Patrick Heijmans heeft oa. de website webwinkelvragen opgezet, speciaal voor webwinkeliers ontvang je hier gratis deskundige hulp en advies voor webshop. Patrick is werkzaam bij ikommeurs waar hij als E-commerce manager middelgrote en grote webwinkels adviseert en begeleid.
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact

Op dit moment zijn we even afwezig, laat een bericht achter en we nemen zsm contact met je op.

Sending

©2017 WebWinkelCommunity

Log in with your credentials

Forgot your details?