Webwinkels in de modebranche worden strenger gecontroleerd
Waardeer dit artikel

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) die toezicht moet houden of webwinkels zich houden aan de regels heeft aangekondigd te gaan optreden tegen webwinkels in de modebranche. Ze zullen daarbij voornamelijk gaan kijken of deze webwinkels de regels over het terug betalen van het geld in acht nemen. Voldoet een webwinkel niet aan de regels dan kan ACM een boete opleggen die wel kan oplopen tot € 450.000,-

Webwinkels in de modebranche worden strenger gecontroleerd omdat kleding, schoenen, tassen etc. steeds meer online worden gekocht.  Uit een onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de webwinkels nog niet voldoen aan de nieuwe EU regels die ingegaan zijn op 13 juni jl. Één van de zaken die webwinkels niet goed doen  is de terugbetaling van geld wanneer een klant een product terug stuurt binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

De terugbetalingsregels

Hieronder een kort overzicht van de regels:

  • Wanneer een klant een product terug stuurt binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen moet de webwinkel binnen 14 dagen het geld terug betalen. Deze 14 dagen start vanaf het moment dat de klant kenbaar heeft gemaakt dat hij het product retour gaat sturen;
  • De webwinkel moet álle betalingen  terug betalen, dus ook de verzendkosten;
  • De kosten voor het retour sturen komen voor rekening van de klant, mits dit vooraf duidelijk door de webwinkel kenbaar is gemaakt;

In de volgende Zaak van de Week gaan we uitgebreid in op het terugbetalen van de verzendkosten voor heen – en retourzending. Wil je deze Zaak van de Week ontvangen? Stuur ons dan e-mail met daarin je naam en e-mailadres.

Weet je niet zeker of je webwinkel voldoet aan de regels en heb je geen zin in een torenhoge boete?Vraag dan onze EU Proof Scan aan. Tijdens deze scan worden zowel je webwinkel als je Algemene Voorwaarden onder de loep genomen en kijken we of deze voldoen aan de nieuwe regels. Kortom, een eenmalige investering die de kans op een boete van maximaal € 450.000,- verkleint.

Patrick Heijmans on EmailPatrick Heijmans on Facebook
Patrick Heijmans
Senior Online Marketeer
Patrick Heijmans, werkzaam bij Webwinkeladviseur, is een ervaren online marketeer die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Patrick Heijmans heeft oa. de website webwinkelcommunity opgezet. Samen met het webwinkelcommunity forum, dit forum is exclusief voorbehouden voor serieuze webwinkel eigenaren en professionals in e-commerce. Dit om een ​​hoog niveau van discussie en deskundigheid te kunnen waarborgen.
Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2018 WebWinkelCommunity

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?