Webwinkel Marketing Strategieën
Waardeer dit artikel

Marketing Strategieën voor je Webwinkel

Het meest uitdagende deel van het runnen van een webwinkel is niet het opzetten van een webwinkel. Er zijn voldoende webwinkel software pakketten aanwezig waarbij je in een mum van tijd een professionele webwinkel hebt.  Echter het het uitdagende deel zit ‘m in de marketing strategie van een webwinkel. Er zijn vele manieren om marketing in te zetten voor je webwinkel. Denk maar eens aan:

  • SEO
  • SEA
  • PPC
  • YouTube-video’s
  • Social Media

Het hebben van een goede marketing strategie is cruciaal voor het slagen van je online business. Wat belangrijk is dat je een balans vind in je marketing strategieën. Niet op een paard wedden, of zoals ze in Amerika zeggen:  “you don’t want to put all of your eggs in one basket.
Zie je webwinkel marketing strategie als een stappenplan. Je moet de hele route volgen om je doel te bereiken. Om dit te verduidelijken heeft  Shabbir Nooruddin van Bootstrapping Ecommerce een mooie infographic gemaakt om je hiermee te helpen:

Conclusie

Webwinkel marketing is niet al te moeilijk – het is gewoon een hoop moeite en werk, en als je dit goed doet zal je hier veel rendement uit halen. Heb je geen tijd hebt om de complete infographic door te lezen, staan hieronder de belangrijkste webwinkel marketing strategieën op een rijtje:

  • Content marketing
  • SEO
  • PPC-reclame
  • E-mail marketing
  • Social Media profielen

Door het uitvoering van deze strategieën kun je een solide basis voor je webwinkel creëren. Welke strategieën heb jij al toegepast op je webwinkel? Laat het in een reactie hieronder weten.

Patrick Heijmans on EmailPatrick Heijmans on Facebook
Patrick Heijmans
Senior Online Marketeer
Patrick Heijmans, werkzaam bij Webwinkeladviseur, is een ervaren online marketeer die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Patrick Heijmans heeft oa. de website webwinkelcommunity opgezet. Samen met het webwinkelcommunity forum, dit forum is exclusief voorbehouden voor serieuze webwinkel eigenaren en professionals in e-commerce. Dit om een ​​hoog niveau van discussie en deskundigheid te kunnen waarborgen.
Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2018 WebWinkelCommunity

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?