Veel klachten over leverancier Kloontelefoons
Waardeer dit artikel

Sinds april tientallen klachten verschenen over Clonekopen.nl. De website verkoopt smartphones die erg lijken op bekende modellen van Apple, HTC en Samsung. 

De meeste van de 36 klachten op onze klachtensite – tot nu toe – gaan niet over het namaakkarakter van de telefoons, maar over de slechte service van de webshop.

Veel defecten, geen garantie
Er wordt veel geklaagd over defecten in de toestellen en vervolgens een slechte of ontbrekende garantie-afhandeling. Zo zouden instructies worden gemaild voor het retourneren van een kapotte telefoon, maar die instructies blijven dan uit. Soms zou het bedrijf wel een retouradres noemen. Maar die zou dan niet bestaan; de telefoons komen – althans – met die melding van TPG Post retour. Ook zouden de geleverde telefoons niet de beloofde specificaties hebben.

Honderden euro’s goedkoper
De smartphones (een ‘Galaxy S4’ of een ‘iPhone 5’ kosten soms enkele honderden euro’s minder dan het origineel, maar zijn waarschijnlijk ook een stuk slechter van kwaliteit (we hebben ze niet zelf in handen gehad en getest).

Ze missen uiteraard ook de fabrieksgarantie van Apple, HTC of Samsung, de merken die de website prominent noemt. Je bent als koper dus aangewezen op alleen de service van de winkel maar die valt dus blijkbaar tegen.

Commentaar fabrikanten
We hebben Apple, HTC  en Samsung benaderd voor commentaar op deze openlijke verkoop van namaakversies van hun telefoons. Zodra we dat hebben ontvangen, zullen we het hier toevoegen.

Link klachten Clonekopen.nl: www.klachtenkompas.nl/clonekopennl

Patrick Heijmans on EmailPatrick Heijmans on Facebook
Patrick Heijmans
Senior Online Marketeer
Patrick Heijmans, werkzaam bij Webwinkeladviseur, is een ervaren online marketeer die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Patrick Heijmans heeft oa. de website webwinkelcommunity opgezet. Samen met het webwinkelcommunity forum, dit forum is exclusief voorbehouden voor serieuze webwinkel eigenaren en professionals in e-commerce. Dit om een ​​hoog niveau van discussie en deskundigheid te kunnen waarborgen.
Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

©2018 WebWinkelCommunity

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?