Door het jaar heen worden er allerlei themafeesten gehouden, in zowel Nederland als andere landen. Alleen wat voor soort feesten zijn er nou precies? In dit artikel wordt er kennis gemaakt met de leukste themafeesten. Misschien zie jij wel mogelijkheden om dit soort feesten zelf te organiseren. Het voordeel is dat artikelen voor dit soort themafeesten gemakkelijk online gekocht kunnen worden op webwinkels als partywinkel.nl

Het oktoberfest

Je hebt het wel eens in de koffieruimte gehoord, misschien iets over gelezen of je bent er zelfs geweest: Het Oktoberfest. Een jaarlijks volksfeest dat in München wordt gehouden. Oktoberfest wordt gezien als een van het grootste bierfestival ter wereld. Het festival trekt per jaar meer dan vijf miljoen mensen en begint de eerste zaterdag na 15 september en eindigt meestal op de eerste zondag van oktober.

Het oktoberfest is natuurlijk niet compleet zonder de juiste kleding. Zo drager de meeste vrouwen een ‘dirndl’. Dit is een traditionele jurk waar je een schort overheen draagt. De mannen dragen vooral ‘De lederhosen’. Onderop is een wit bloesje met daaroverheen de lederhosen, wat een bepaalde driekwartbroek is, en deze zet je vast met bretels. Dit wordt gezien als een van het bekendste kledingstuk van Oktoberfest.

De Gay Pride

Amsterdams Gay Pride is jaarlijks van 27 juli tot 4 augustus 2019, met een canal lparade en straatfeesten die plaatsvinden tussen 2 en 4 augustus. De Amsterdamse Gay Pride of gay parade is een van de grootste gay-evenementen ter wereld. Het is een manifestatie van lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen. Het themafeest heeft zowel een feestelijk als een demonstratief karakter. Let op, want lokaal wordt het feest nog wel eens anders genoemd. Bijvoorbeeld Roze Zaterdag.

Hoe kleed jij jezelf aan voor de gay pride? Je moet er namelijk voor zorgen om de meest foute en leuke feestkleding bij elkaar te sprokkelen. Je zou er bijvoorbeeld kunnen kiezen voor glitter gilets, legging of een panty. Wat je ook aan trekt, er geldt altijd: hoe fouter hoe beter. Bekijk online, op webwinkels als partywinkel.nl, naar een outfit die bij jou past!

Een Hawaii themafeest

Wanneer het hoogzomer is, dan wil je natuurlijk buiten feest vieren. Wat is er nou leuker om dat op een tropische manier te doen? Zorg dat de tropische sfeer naar Nederland komt. Webwinkels zoals Partywinkel.nl hebben daarvoor de juiste decoratie. Van slingers en opblaasbare palmbomen tot aan Hawaii-kleding en –kransen. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het online vinden. Je hoeft dan helemaal niet meer naar Hawaii! Toch?

De Toppers

Een groep bekende Nederlandse volkszangers. René Froger vormt samen met Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit De Toppers. Sinds 2005 geven de toppers elk jaar een reeks stadionconcerten. Daarnaast zijn ze ook regelmatig te zien in diverse televisie en radioprogramma’s.

Tijdens een optreden is het volle borst meezingen met de klassieke en nieuwe partysongs van De Toppers. Dit jaar wordt het feest voor de 15e keer gevierd in de Arena van Amsterdam en dat moet speciaal gevierd worden! 5 Jaar geleden hadden De Toppers voor een levende Nederlandse vlag gezorgd in de Arena en dit traditie willen ze erin houden. De dresscode voor de Toppers is dit jaar daarom ook rood, wit en blauw met een goud randje.

Back to the 90’s feest

Als laatst zijn er ook nog de Back To The 90’s themafeesten. Tijdens dit soort feesten worden er uitsluiten bekende hits uit de 90’s gedraaid. Denk bijvoorbeeld aan DJ Paul Elstak. Vaak wordt er tijdens dit soort feesten oude disco outfits gedragen met pruik.