Ieder jaar is het uitkiezen van een geschikt kerstpakket al een hele taak op zich. Waar menig werknemer vol lof en dankbaarheid een seizoensgebonden en daarbij traditioneel kerstpakket uitpakt, wordt de andere werknemer een stuk vrolijker van een kerstcadeau dat niet alleen rond de kerst, maar ook daarna nog gebruikt kan worden. Als werkgever zijnde kan het dan ook lastig zijn om door deze seasonality in webshops heen te kijken, want hoe doe je dat? En welke voordelen gelden er voor een seizoensgebonden kerstpakket? En gelden die ook voor een kerstcadeau dat gedurende het hele jaar gebruikt kan worden?

Hoe ga je om met seasonality in webshops?

Het maken van een keuze voor een seizoensgebonden kerstpakket, of juist voor een wat algemener kerstcadeau, kan lastig zijn wanneer er een aanzienlijke seasonality op de desbetreffende website heerst. Door deze seasonality ben je, los van het feit dat dit de bedoeling is, namelijk minder goed in staat om een weloverwogen keuze te maken die losstaat van de traditionele kerstsfeer. En hoe slim dat ook is, het kan ook lastig zijn. Niet iedere werknemer wordt namelijk blij van een doos vol eten voor tijdens de kerstdagen, terwijl de seasonality op de website zelf, wel die illusie wekt. Sommige werknemers worden dan ook gelukkiger van een kerstcadeau dat ook voor na de kerstdagen nog uitermate geschikt is, en hoewel dat een klein stukje van de traditie ontneemt, is dat zo gek nog niet. Wanneer je op de juiste wijze om wenst te gaan met seasonality, is het dan ook goed om de voordelen van zowel een seizoensgebonden kerstpakket, als die van een niet-seizoensgebonden kerstcadeau, centraal te stellen. Want waar zou je, als die seasonality minder heerste, voor zijn gegaan?

Voordelen seizoensgebonden kerstpakket

Het uitpakken van een kerstpakket zorgt voor veel onderlinge gezelligheid. Daarnaast bestaan kerstpakketten vaak uit grote dozen, waar talloze lekkernijen in zitten. Hierdoor hoef je als werkgever niet bang te zijn dat de werknemers het pakket niet op prijs stellen, omdat er altijd wel iets tussen het confetti verstopt zit waar de werknemer blij van wordt.

Voordelen niet-seizoensgebonden kerstcadeau

Met een kerstgeschenk daarentegen zit je altijd goed, omdat de werknemer deze in veel gevallen zelf kiest, of omdat deze, indien de werkgever deze uitkiest, uit een of meerdere wat luxere producten bestaat. Daarnaast is het kerstcadeau niet perse seizoensgebonden, waardoor de werknemer er ook na de kerstdagen nog veel plezier mee zal beleven!