Relatiegeschenken weggeven is marketingstechnisch slim

Over het belang van relatiegeschenken bestaat onder ondernemers een behoorlijke overeenstemming: het weggeven van mooie relatiegeschenken is strategisch en marketingtechnisch gezien een hele slimme zet en relevant om de naamsbekendheid van jouw bedrijf een positieve injectie te geven. Uit onderzoeken is gebleken dat ieder presentje dat bij een klantencontact wordt weggeven, ook als het een voordelig cadeautje is, de potentie heeft om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te verdubbelen. Dat is nog eens een kostenefficiënte en slimme manier van marketing bedrijven! Daarbij moet nog aangetekend worden dat cadeautjes die mensen van een onderneming krijgen, lang bewaard blijven. Volgens een recent onderzoek houdt ruim 60 procent van jouw klanten en relaties het cadeau minimaal een jaar in bezit. Prachtig en mooi, denk je misschien, maar wat zijn nu geschikte relatiegeschenken die relatief gezien een grote impact hebben?

1. Mokken zorgen voor meerdere indrukken

Klanten en relaties vinden het leuk om fraaie mokken te krijgen. Mokken bedrukken en uitdelen aan klanten en zakenpartners is dan ook een slimme marketingstrategie. Mokken zijn natuurlijk lekker praktisch en worden door de ontvanger niet snel weggegooid. En zeker niet, als het een mok is met een speciaal ontwerp, bijvoorbeeld in de vorm van een laars als je schoenen verkoopt, en een gave opdruk. Daarbij zorgt mokken bedrukken en weggeven ervoor dat meerdere mensen in contact komen met de naam van jouw bedrijf. Zeker als ze in een bedrijfskantine belandden of in wat grotere huishoudens. Onze nummer één keuze qua relatiegeschenken is dan ook mokken bedrukken.

2. Goede pennen met bedrijfslogo

Mensen houden ook van echte kwaliteitspennen, die altijd werken. Net als bij mokken worden pennen niet snel weggegooid. Wel veranderen ze regelmatig, gemiddeld zo’n zevenmaal, van eigenaar. Maar dat is voor jouw onderneming juist ideaal, want des te meer personen zien zo jouw bedrijfsnaam en jouw logo. En daarbij is voordelig dat pennen goedkoop in grote aantallen te maken en bedrukken zijn.

3. Usb-sticks

Een evergreen onder de relatiegeschenken is ook de usb-stick. Kies voor en originele uitvoering, zoals een usb-stick die verwerkt is in een armbandje. Lekker praktisch voor degene die de stick krijgt. Belangrijk is wel dat er genoeg opslagcapaciteit op de usb-stick staat, zodat jouw klanten de stick ook daadwerkelijk zullen gebruiken.

4. Petje op voor jouw bedrijf

Een stoer petje is ook een topidee. Klanten die letterlijk een petje op kunnen zetten van jouw bedrijf, zullen figuurlijk hun putje voor je afnemen. En extra fijn: als jouw petjes gedragen wordt, zien passanten voortdurend jouw bedrijfsnaam voorbijkomen.