Parasolhoezen voor behoud parasol

Parasols zijn bij uitstek in de zomermaanden van onmisbare waarde voor elke tuin of balkon. Zodra de zon tevoorschijn komt, brengt dit uiteraard veel warmte en licht mee. Op zich uiterst welkom natuurlijk, al kan het ook een flinke belasting op de huid en ogen geven. Een parasol is dan een perfecte oplossing om meer schaduwrijke plekken te creëren. Uiteraard is een parasol onderhevig aan verschillende weersomstandigheden, waardoor de kwaliteit snel achteruit kan gaan. Een parasolhoes kan de parasol hiertegen beschermen doordat de parasol wordt afgeschermd met een plastic hoes.

Parasolhoes in de winter

In de winter verschuift de aandacht voor de parasol wat meer naar de achtergrond, echter is het zeker verstandig om goede zorg aan de parasol te geven. Zo kan deze zonder problemen gelijk weer tevoorschijn worden gehaald zodra het lente wordt. Er is zeker nog wel wat ruimte nodig om een parasol juist op te bergen en als je hier niet direct plek voor hebt, zal de parasol gewoon buiten moeten blijven. Invloeden van weersomstandigheden zullen de parasol echter weinig goed doen. Het is dan ook zeker verstandig om een goede beschermhoes voor jouw parasol aan te schaffen. Zo wordt deze niet vies of nat als het regent of sneeuwt.

Parasolhoes dient meerdere doelen

Ook in de zomertijd kan een parasolhoes handig zijn om de parasol te beschermen tegen regenbuien of als je de parasol voor langere tijd niet gebruikt. De zon heeft bovendien invloed op verkleuring of faal worden van de parasol. Een goede parasolhoes is UV bestendig, waardoor de parasol langer de prachtige kleuren behoud. Je voorkomt dat er groene aanslag ontstaat of vogelpoep op belandt. Ook voorkomt een parasolhoes dat de wind onder de parasol schiet en deze beschadigt, scheurt of omver trekt. In opslag is de parasol beschermt tegen vocht en schade tijdens het opbergen van de parasol.

Parasol

Afmetingen berekenen voor parasolhoes

Om je parasol in uitstekende conditie te houden, schaf je daarom een goede parasolhoes aan. Kies een parasolhoes met de juiste afmetingen zodat deze met zekerheid over de gehele parasol past en optimale bescherming biedt tegen zon en regen. Voor verschillende soorten parasols zijn hoezen verkrijgbaar. Zo zijn er parasolhoezen voor stokparasols, maar ook zweefparasols. Deze zijn in verschillende afmetingen en kleuren te bestellen. Vaak staan de maten op het product vermeld. Je kunt een simpele keuzehulp gebruiken om te zien welke hoezen geschikt zijn voor jouw parasol. De parasolhoes dient altijd ruimer dan de afmetingen van de parasol te zijn, zodat deze hier overheen past. Meet dus eerst de parasol op voordat je een hoes bestelt.

Hoe gebruik je een parasolhoes?

Voordat je een parasolhoes over de parasol plaatst, dient deze geheel droog te zijn. Zo voorkom je dat er schimmel ontstaat en het doek beschadigd raakt. De meeste parasolhoezen worden met een losse of geïntegreerde stok geleverd, zodat je de parasolhoes gemakkelijk over de parasol kunt trekken. Vaak zijn parasolhoezen uitgevoerd met een rits, wat op zich heel handig is, maar ook kan zorgen voor problemen. Ga hier dus zorgvuldig mee om, dan blijft de parasolhoes functioneel en je parasol optimaal beschermd.