In Nederland zijn veel drukbedrijven gevestigd. Er worden verschillende artikelen bedrukt, zoals folders, spandoeken en verpakkingen. Ook worden er veel relatiegeschenken en promotieartikelen bedrukt. In dit artikel zullen we meer aandacht besteden aan het bedrukken van relatiegeschenken en promotieartikelen. Het bedrukken van relatiegeschenken gebeurt al sinds de 19e eeuw en voegt een meerwaarde toe aan het geschenk of de verpakking. Vroeger zagen we dat er veel pennen werden bedrukt, maar inmiddels worden er allerlei soorten artikelen voorzien van een bedrukking. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, reisartikelen, kleding en tassen bedrukken. Met bedrukte artikelen val je op en je bedrijf of organisatie blijft zo zichtbaar. Het laten bedrukken of borduren van relatiegeschenken is intussen ontzettend populair geworden. Wij geven je graag wat meer informatie over het hebben van een online drukbedrijf in de B2B markt, ook in coronatijd.

De voordelen van bedrukte relatiegeschenken

Relatiegeschenken en promotieartikelen zijn artikelen welke aan relaties en medewerkers worden gegeven. Overigens worden promotieartikelen ook vaak ingezet tijdens beurzen en evenementen. Het gaat dan meestal om weggevertjes zoals bedrukte sleutelhangers, drinkflesjes of pennen. Alle relatiegeschenken en promotieartikelen kunnen bedrukt worden naar wens. Een bedrukking bestaat uit een naam, logo of tekst van een bedrijf of organisatie. Het inzetten van bedrukte relatiegeschenken zorgt ervoor dat de band met je relatie of medewerker wordt versterkt. Een voordeel voor het bedrijf of de organisatie is ook dat de naamsbekendheid wordt vergroot. Bedrukte relatiegeschenken vallen op en worden door vrienden, familie en vrienden opgemerkt.

Het bedrukken van relatiegeschenken

Als klant heb je de mogelijkheid om relatiegeschenken en promotieartikelen te laten bedrukken. De bedrukking van artikelen vindt plaats in een drukkerij. Sommige bedrijven in de relatiegeschenken branche beschikken over een eigen drukkerij, sommige bedrijven besteden dit werk uit. Zoals je misschien al wel verwacht, zitten er voordelen aan het hebben van een eigen drukkerij. De verschillende afdelingen staan continu met elkaar in contact. Heeft de klant een speciale wens? Dan kan dit direct met de productieafdeling worden besproken. Op deze manier kunnen bedrijven in de relatiegeschenken branche direct inspelen op de wensen van de klant en kan er snel geschakeld worden. Er bestaan verschillende druktechnieken om zo relatiegeschenken en promotieartikelen te voorzien van een bedrukking. Voorbeelden van druktechnieken zijn tampondruk, zeefdruk, lasergraveren en borduren. De vorm van het relatiegeschenk en het materiaal bepalen o.a. welke druktechniek er het beste toegepast kan worden. Ook de wensen van de klant spelen hierbij een rol.

Drukvoorbeeld

De meeste online drukbedrijven kiezen ervoor om, vóór het bedrukken van artikelen, een gratis drukvoorbeeld naar de klant te sturen. De grafische vormgevers vragen de klant om het gewenste logo of de tekst aan te leveren, zodat het drukvoorbeeld opgemaakt kan worden. Op het drukvoorbeeld vindt de klant het promotieartikel met daarop het logo. Op deze manier weet de klant vooraf hoe het bedrukte relatiegeschenk of promotieartikel eruit komt te zien. Na het akkoord van de klant, kunnen de artikelen bedrukt of geborduurd worden.

Ook tijdens de coronacrisis

Ook tijdens de coronacrisis gaat het bedrukken van relatiegeschenken en promotieartikelen door. Online drukbedrijven geven aan dat er veel geschenken worden besteld voor het personeel om ze te bedanken voor hun inzet of om ze te motiveren. Gezien er al een lange tijd veel vanuit huis gewerkt wordt, worden deze geschenken vaak thuis afgeleverd. Het gaat hier om de zogenoemde brievenbuspakketjes. Ook worden er mondkapjes ingezet en bedrukt met het logo van het bedrijf of de organisatie. Op deze manier bekommeren de bedrijven zich niet alleen over de gezondheid van hun relaties, maar maken ze ook reclame en proberen ze de naamsbekendheid te vergroten. Ook zien we dat er veel mensen kiezen voor papieren tassen bedrukken en er verschillende kleine presentjes instoppen. Zo zit er altijd wel het juiste geschenk voor je relaties bij.