Het is algemeen bekend dat mobiel internetgebruik ontzettend hard groeit en dat de verschuiving van desktop naar mobiel ook veel sneller gaat dan iedereen had durven dromen. Een logisch gevolg van deze ontwikkeling is dat internetshoppen via mobiele apparaten ook steeds populairder wordt. Mobile commerce of mCommerce groeit inmiddels twee keer zo snel als reguliere eCommerce. In dit artikel kijken we kort naar de aanjagers van deze groei en hoe mCommerce zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Er gaat niets boven gebruiksgemak

mCommerce is niet alleen populair in ontwikkelde landen, maar laat ook sterke groeicijfers zien in opkomende markten zoals India, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. De redenen achter de populariteit van mCommerce verschillen echter duidelijk. In opkomende markten is een smartphone vaak de enige manier waarop men regelmatig met het internet verbonden is en logischerwijs worden er dus ook meer online aankopen gedaan via mobiel. Bedrijven proberen deze markt aan te boren door apps en mobiele websites aan te bieden, omdat dit de meest eenvoudige manier is om deze doelgroep te bereiken.

In de meeste ontwikkelde landen zijn potentiele klanten liever lui dan moe. Winkeliers spelen hierop in door het doen van online aankopen zo eenvoudig mogelijk maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de integratie met betaalapps zoals Google Wallet, PayPal of iDEAL – al is deze laatste natuurlijk beperkt tot de Nederlandse markt. Betaalapps maken het voor consumenten niet alleen eenvoudiger om een aankoop af te ronden, maar worden ook vaak als veiliger gezien omdat er geen financiële gegevens met individuele winkels gedeeld hoeven te worden.

mCommerce gaat nog veel harder groeien

De markt voor mobiele apparaten wordt ieder jaar groter, terwijl de markt voor laptops en desktopcomputers al jaren kwakkelt. Bij de webshop Zalando is het motto zelfs ‘mobile first’. Je hoeft geen wiskundige te zijn om je te realiseren dat de opmars van mobiel internetgebruik en mCommerce de komende jaren dan ook stevig door zal zetten. Als bedrijf is het zaak om klaar te zijn voor deze ontwikkeling. mCommerce en mobiel zullen namelijk nog héél groot gaan worden. Benieuwd naar meer cijfers en statistieken over mCommerce? Lees dan vooral onderstaande infographic.

mobile-commerce-groeit-300-sneller-dan-ecommerce

Gemaakt door dr-discount

Bram Schuijten
Bram Schuijten is werkzaam bij VC en start-up incubator Potential Asia. Hij schrijft graag over startups, bitcoin, tech & digital nomads.
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact

Op dit moment zijn we even afwezig, laat een bericht achter en we nemen zsm contact met je op.

Sending

©2017 WebWinkelCommunity

Log in with your credentials

Forgot your details?