Koelkleding

KoelKleding.nl is in 2015 begonnen met de verkoop van koelvesten. Andere merken koelden naar onze mening te kort en te weinig. Dát kunnen wij beter! Het hydrogel koelvest koelt tot wel 72 uur. Dit koelvest werkt op basis van verdamping; leg het koelvest 20 minuten in het water en hang het daarna te drogen. Zodra het opgedroogd is kan het vest aangetrokken worden. Diverse professionele sporters gebruiken onze koelvesten. Van voetbalclubs tot atleten, van coureurs in de autosport tot wielrenners zoals Tom Dumoulin die winnaar van de Giro d’Italia 2017 is, ze gebruiken allemaal een koelvest.

Ook voor motorrijders die in de zomer voor woon-werkverkeer of vanwege hun beroep veel op de weg zitten is een koelvest voor op de motor een uitkomst. Als je het namelijk warm krijgt en veel gaat zweten raak veel vocht en zout kwijt en ben je minder geconcentreerd en voel je je duf. Een koelvest is daarom niet alleen comfortabel omdat je tot wel 15 graden verkoeling door een koelvest kunt krijgen, het is daarnaast dus ook nog eens heel veilig.

Daarnaast zijn er ook mensen die vanwege medische redenen een koelvest gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen met MS. Een koelvest voor MS patiënten kan helpen omdat zij zich met warm weer vaak vermoeid voelen en gevoelloze ledematen kunnen krijgen. Mensen die in een rolstoel zitten gebruiken vaak het koelvest dat aan de zijkant d.m.v. klittenband verstelbaar is.

De PCM koelvesten worden veel in de industrie gebruikt. Dit zijn professionele koelvesten die gebruikt worden bij temperaturen tot wel 70 graden Celsius. In tegenstelling tot de hydrogel koelvesten heb je bij de PCM koelvesten geen verdamping nodig om te koelen. Deze industriële koelvesten worden gekoeld met koelpads. Daardoor kun je deze koelvesten voor de industrie ook ónder je beschermende werkkleding dragen. De koelpads die door ons ontwikkeld zijn zijn uniek. Ze zijn namelijk niet-brandbaar en zodra ze geactiveerd zijn blijven ze flexibel, in tegenstelling tot de koelpads van concurrenten, die met koelpads op basis van zeer brandbare paraffine oliën werken en eenmaal geactiveerd zo hard als steen worden. Dus werk je in de staalindustrie, metaalindustrie of petrochemische industrie, dan is dit koelvest echt iets voor jou.

Wil je graag persoonlijk advies om te kijken welk koelvest het best voor u geschikt is, neem dan vrijblijven contact met ons op.