Wat is black hat seo?

Het optimaliseren van je website is een langdurig proces dat dag en nacht doorgaat. Het optimaliseren van teksten, nieuwe Meta omschrijvingen schrijven en het doen van technische aanpassingen om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen, zijn allemaal geoorloofde SEO-technieken die er voor zorgen dat je een hogere Google Ranking krijgt.

Echter, er kan ook vals gespeeld worden in de wedstrijd om de beste score. Dit wordt ook wel ‘Black Hat SEO’ genoemd. Wat dat inhoudt en welke technieken dat zijn leggen we uit in dit artikel.

Wat is ‘Black Hat SEO’?

Het precieze algoritme van Google is voor de meesten onbekend, maar Google geeft wel verscheidende handvaten die je helpen om hoger in de zoekresultaten te komen. Deze richtlijnen verwijzen naar verschillende ‘White Hat SEO- technieken’. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van je sleutelwoorden, het toevoegen van alt titels aan foto’s en aan het verbeteren van je content.

Echter, het kost veel tijd om je website optimaal te maken in de ogen van Google en valsspelen lijkt een makkelijkere en kortere uitweg om snel bovenaan in de ranking te komen. Er zijn verschillende manieren om vals te spelen en deze technieken worden ‘Black Hat SEO-technieken’ genoemd.

Verschillende methodes

Zoals net genoemd zijn er verschillende methodes om vals te spelen. Onderstaand geven we verschillende voorbeelden hiervan.

  • Verborgen links op een website
    • Linkuitwisselingsprogramma’s
  • Cloaking (Andere content tonen aan zoekmachines dan aan gebruikers)
  • Verborgen teksten
  • Gekopieerde content
  • Keyword Stuffing
  • Spamreacties

Wat zijn de risico’s?

Het valsspelen met SEO-technieken werkt vaak snel en effectief. Echter, Google controleert alle websites en het is niet de vraag of Google je ontmaskert, maar wanneer het dat doet. Als Google ontdekt dat je gebruik maakt van Black Hat SEO-technieken krijgt je website een groot aantal strafpunten in de ranking en daardoor ben je mogelijk niet meer zichtbaar in de zoekresultaten van andere internetgebruikers.

Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten en er wordt geadviseerd aan iedereen om gebruik te maken van de richtlijnen die Google je geeft. Een goed resultaat in de zoekresultaten vergt nou eenmaal tijd en energie.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!