Webshop cursus geschikt voor webwinkeliers

Een eigen webshop beginnen kan een hele uitdaging zijn! Plotseling ben je ondernemer, ga je verplichtingen aan bij de Belastingdienst en verwerk je orders van klanten door het hele land. Wellicht overweeg je zelfs om internationaal producten aan te bieden?

Een goede voorbereiding is om deze redenen essentieel. Heb je de webshop aangemeld bij de Kamer van Koophandel? Ben je al gestart met het openen van een zakelijke rekening en het aanmelden van je bedrijf bij een betaalprovider? Staat de webshop al live? Het volgen van een professionele webshop cursus kan je door deze fases van een webshop beginnen heen helpen.

Op internet vind je verschillende mogelijkheden, wanneer je een webshop cursus wilt volgen. Kies je voor een online cursus, of ga je voor een training op locatie? Neem je een cursus van meerdere dagen, of krijgt een compacte cursus met enkel de belangrijkste thema’s je voorkeur? In dit artikel zetten we verschillende cursussen voor webshops beginnen op een rijtje!

Online webshop cursus of een cursus op locatie

Reeds beschreven we dat er onder meer onderscheid gemaakt wordt tussen een online webshop cursus en een cursus op locatie. Aan beide soorten cursussen zitten voor- en nadelen. Onderstaand overzicht toont de belangrijkste punten.

Online webshop cursus
Webshop cursus op locatie
VoordelenNadelenVoordelenNadelen
+ Cursus in je eigen tijd volgen.– Vragen stellen aan een trainer is vaak lastiger.+ Persoonlijke begeleiding bij een webshop beginnen.– Hogere kosten, doordat je naar een locatie moet reizen.
+ Keuze uit een breed aanbod aan webshop cursussen.– Een cursus kan snel op de plank blijven liggen.+ Mogelijkheid om te sparren met andere deelnemers.– Het aanbod aan cursussen op locatie is beperkt.
+ Doorgaans de goedkoopste oplossing.

– Veel minder flexibiliteit bij het volgen van de cursus.

Bepaal voor jezelf, welke voor- en nadelen voor jou het zwaarst wegen. Bij een webshop cursus op locatie heb je de druk om deze te moeten volgen. Zeker wanneer je naast het starten van de webshop bezig bent met andere projecten, kan het lastig zijn om een online webshop cursus vol te blijven houden. Vaak blijkt een dergelijke training al snel op de plank liggen! Ook het budget voor de webshop cursus speelt een belangrijke rol. Digitale cursussen zijn vaak veel goedkoper dan een cursus op locatie.

Algemene informatie of toegespitst op webshop software

Nadat je een keuze gemaakt hebt tussen een digitale webshop cursus en een cursus op locatie, kun je de inhoud van verschillende cursussen vergelijken. In sommige gevallen gaat het om een algemene cursus voor een webshop beginnen. Hierin komen de belangrijkste factoren aan bod voor het opstarten van je eigen webwinkel. Denk aan het opstellen van een business model, het kiezen van de juiste webshop software, het inrichten van de webwinkel en bijvoorbeeld het uitwerken van je eerste marketingcampagnes.

Het alternatief is een webshop cursus welke zich richt op een specifiek type webshop software. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Woocommerce, een cursus Magento of een cursus Lightspeed. Bij deze cursussen doe je veel kennis op over de wijze waarop de webshop software je in staat stelt een webwinkel in te richten. Welke mogelijkheden heb je? Hoe pas je de vormgeving aan binnen bepaalde webshop software? Welke plug-ins zijn interessant om nog meer uit je webshop te halen? Het is afhankelijk van je bestaande kennis over het beheren van een webshop of het volgen van een algemene cursus voor een webshop beginnen interessant is.

Overzicht van interessante webshop cursussen

Onderstaand vind je een overzicht van een aantal interessante webshop cursussen. Vaak kun je jezelf heel eenvoudig online aanmelden voor een cursus. In het geval van een digitale webshop cursus kun je direct aan de slag met de eerste lessen! Wanneer staat jouw eerste webshop online?

Cursus eigen webshop starten van NHA

De cursus Eigen Webshop Starten wordt georganiseerd door NHA. Het cursusmateriaal bestaat uit zeven thema’s. Deze thema’s worden gecombineerd met praktijkopdrachten, die je helpen de geleerde theorie toe te passen. Bij deze training komen alle belangrijke factoren rond het beginnen van een webshop aan bod. Zo ga je met een rugzak vol informatie van start! Het huiswerk dient steeds ingeleverd te worden. Als het je lukt om de opdrachten succesvol af te ronden, dan ontvang je een NHA getuigschrift. De cursus neemt in z’n geheel vijf maanden in beslag.

Cursus webshop starten van NTI

Een alternatief voor de cursus van NHA is de cursus Webshop starten van NTI. Net als bij NHA wordt ook de opleiding bij NTI afgesloten met een diploma. Het geeft je de zekerheid dat je met voldoende informatie kunt beginnen aan het beheren van je webwinkel! Tijdens de cursus komen vrijwel alle aspecten van een webwinkel beginnen aan bod. Van het uitwerken van een idee, tot het inrichten van de klantenservice van je webshop. Je kunt je studietempo zelf bepalen! Hierbij heb je de keuze uit een cursus van 2, 4 of 6 maanden. Het verschil zit hierbij in het aantal uren wat je per week aan de training besteedt. De prijs voor en inhoud van de verschillende pakketten is hetzelfde.

Thuisstudie webshop starten van Laudius

Ook de thuisstudie Webshop Starten van Laudius kan het overwegen waard zijn. De studie volg je op je eigen tempo en rond je af met een examen. Over het algemeen neemt deze cursus zes maanden in beslag bij deelnemers. Net als bij de cursus van NHA dien je tussentijds huiswerk in te dienen. Hier krijg je feedback op van specialisten uit het veld. Je kunt het huiswerk tot 3 jaar na het afnemen van de cursus indienen. Net als bij de trainingen van NHA en NTI komen alle aspecten van een webshop beginnen aan bod.

Cursussen voor specifieke webshop software

Op internet zijn verschillende cursussen te vinden voor specifieke webshop software. Een groot voordeel aan deze trainingen is dat ze vaak gratis worden aangeboden. Houd er rekening mee dat zo’n cursus niet wordt afgesloten met een examen. Je krijgt zodoende ook geen diploma of certificaat. Daarbij worden veel van deze cursussen in het Engels aangeboden.

Reactie plaatsen

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!