Wat zijn populaire webshop producten?

In de afgelopen jaren is het aantal webwinkels sterk toegenomen. Mede door het feit, dat consumenten hun aankopen steeds vaker online doen! Op internet hebben zij keuze uit verschillende aanbieders van hetzelfde product, kunnen prijzen vergeleken worden en bestellen ze producten eenvoudig vanaf de bank.

Het is ontzettend fijn om nooit meer in de rij te hoeven staan! Wanneer je zelf een webshop wilt beginnen is het belangrijk om na te denken over hetgeen waarin jij je onderscheidt. Door het toegenomen aantal webshops worden vrijwel alle producten online aangeboden. Wat zijn populaire webshop producten? Welke producten kun je in een webshop aanbieden om succesvol te worden? In dit artikel lees je er meer over!

Populaire webshop producten vinden voor jouw webwinkel

Er zijn verschillende manieren waarop populaire webshop producten gedefinieerd kunnen worden. Zo zou je kunnen kijken naar het aantal keer dat een bepaald product verkocht wordt. Ook kun je nagaan in hoeveel webwinkels een product momenteel al wordt aangeboden.

Des te groter dit aantal, des te populairder zal het product immers ook zijn! Een derde manier om de populaire webshop producten te vinden, is door te kijken naar het zoekgedrag van consumenten. Producten waarop vaak gezocht wordt in zoekmachines zijn doorgaans populair.

Is de keuze voor populaire webshop producten slim?

Je kunt jezelf afvragen of het aanbieden van populaire webshop producten slim is. Hierbij zou je immers in een deel van de markt komen, waar zich al veel concurrenten bevinden. De kans dat een consument voor jouw webshop kiest neemt hierdoor af. Slimmer is het om te zoeken naar producten die momenteel nog niet zo populair zijn, maar waarvan je verwacht dat ze dat wel worden. Zo groeit je webwinkel mee met de toenemende populariteit van een product.

Speel in op de behoefte van een consument

Eerder beschreven we al, dat je kunt kijken naar het aantal keer dat consumenten zoeken naar een bepaald product. Je kunt ook andersom redeneren, door te kijken naar het aantal keer dat consumenten zoeken naar een bepaald probleem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “pijn aan de hak” of “pijn aan de enkel”. Als webwinkel kun je voor deze doelgroep een oplossing bieden, door bijvoorbeeld steunzolen te verkopen. Op basis van het aantal keer dat men zoekt naar een oplossing voor een specifiek probleem mag je verwachten, dat de vraag naar jouw product relatief groot is.

Tip: pas ook je webshop marketing aan op de informatie die je hebt over vragen van potentiële klanten. Door een blog te maken over “oplossingen voor pijn aan de hak”, is de kans groot dat potentiële klanten in je webshop terechtkomen. In deze blog kun je verwijzen naar individuele producten binnen je webwinkel.

Milieuvriendelijke producten in een webshop verkopen

Inspelen op vraagstukken van consumenten is een van de opties die je hebt. Je kunt je ook richten op maatschappelijke thema’s. Bied in je webshop bijvoorbeeld enkel milieuvriendelijke producten aan, of richt je op producten met een hoge duurzaamheid. Met milieuvriendelijke producten in je webshop zal je een specifiek publiek trekken. Het is hierbij belangrijk om duidelijk aan te geven, waarom de producten in jouw webshop zo milieuvriendelijk zijn. Blijft dit onduidelijk tijdens een bezoek aan je webwinkel, dan zal een consument uitwijken naar een concurrent.

Een van de manieren om te beschrijven wat jouw producten uniek maakt, is het bijhouden van een blog. De artikelen die je voor deze blog schrijft kun je delen via social media. Zo vergroot je het bereik en de naamsbekendheid van je webwinkel. Iets wat de resultaten hiervan ten goede zal komen!

Producten voor webshop selecteren bij de leverancier

Een derde manier om je webshop producten bij elkaar te zoeken, is door te kijken naar het aanbod van leveranciers. Mogelijk heb je een goede deal kunnen sluiten met een losse leverancier, waardoor je hoge marges over producten kunt rekenen. In zo’n geval is het interessant om specifiek bij deze leverancier naar populaire producten te zoeken. Ook kan het voorkomen dat je voor een van je andere webwinkels bent aangesloten bij een leverancier. Het maakt dat je soms kunt rekenen op schaalvoordelen, als je hier ook voor een nieuwe webwinkel producten afneemt. Welke interessante producten voor je webshop biedt jouw leverancier aan?

Richt je op populaire producten voor een lage prijs

Door te profiteren van schaalvoordelen bij de leverancier kun je een scherpe prijs bieden aan consumenten. Op deze manier onderscheid je jezelf van concurrenten. Producten voor een lage prijs kiezen buiten de schaalvoordelen van een leverancier om, is niet altijd verstandig. Denk hierbij aan het importeren van goedkope accessoires of speelgoed uit een land als China.

Steeds meer webwinkels proberen op deze manier winstgevend te worden. De kans op defecten, lange levertijden en soortgelijke ongemakken is hierbij groot. Het maakt dat de goede naam van je webwinkel al snel kan verslechteren. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Daarbij dien je met import uit niet-Europese landen rekening te houden met importheffingen en andere wet- en regelgeving.

Zorg dat je vooraf een marketingplan uitwerkt

Een succesvolle webwinkel beginnen gaat verder dan het selecteren van de juiste producten voor een webshop. Nadat je een product selectie gemaakt hebt, doe je er verstandig aan om een marketingplan uit te werken. Welke doelgroep hoop je aan te spreken met de aangeboden producten?

Op welke manier onderscheid je jezelf van concurrenten in dezelfde (niche)markt? Marketingstrategieën voor webwinkels bestaan vaak uit verschillende componenten. Denk aan een combinatie van SEO en SEA, activiteiten op social media, deelname aan beurzen en bijvoorbeeld advertenties in de lokale pers.

Het marketingplan is doorgaans onderdeel van een uitgebreid businessplan. In het businessplan verwerk je niet alleen je marketingactiviteiten, maar bijvoorbeeld ook een financieel plan en een uitgebreide scan van de markt waarin je straks actief bent. Een businessplan is een vereiste om je webwinkel winstgevend te houden en direct goed van start te gaan!

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!