Wix eCommerce Review

Wil online producten verkopen? Dan heb je hier een eigen webshop voor nodig. Je kunt hiervoor gebruik van WordPress en WooCommerce maken, maar je kunt ook gebruik van Wix eCommerce maken. In deze Wix eCommerce review lees je alles over deze complete oplossing.

Wat is Wix eCommerce precies?

Dit systeem van Wix kun je zien als een complete oplossing. Een complete oplossing op een webshop te ontwikkelen, om een webshop online te zetten en om je bedrijf te laten groeien. Doordat Wix eCommerce zich volledig op webshops richt, kun je heel gericht met deze tool je eigen webshop ontwikkelen.

Daarbij is het goed om te weten dat dit een volledig online tool betreft. Zolang je een laptop en internetverbinding tot je beschikking hebt, kun je gebruik maken van Wix eCommerce. De ervaring leert dat je bovendien op een hele fijne manier van deze tool gebruik kunt maken, maar daar komen we verderop in deze Wix eCommerce review op terug.

Kun je met Wix eCommerce een volwaardige webshop maken?

Ja, een Wix webshop is absoluut een volwaardige webshop. Dit komt onder meer doordat je heel veel functies en mogelijkheden aan je webshop toe kunt voegen. Je kunt hiermee je webshop volledig naar wens maken, waarmee je dus een volwaardige webshop kunt ontwikkelen.


Wie maken gebruik van Wix eCommerce?

Door de jaren heen is Wix eCommerce behoorlijk populair te noemen. Dit is onder meer terug te zien aan de hoeveelheid gebruikers die momenteel met een Wix webshop actief zijn. Het gaat hierbij om allerlei soorten gebruikers:

⦁ Eenmanszaken

als je een eenmanszaak hebt, heb je aan het begin wellicht een niet al te groot startkapitaal. Om je eigen webshop met Wix te maken, heb je ook geen al te groot startkapitaal nodig. Deze tool van Wix is dan ook ideaal voor eenmanszaken en/of beginnende ondernemers.

⦁ Grotere bedrijven

sta je aan het roer van een groter bedrijf? En willen jullie nu de stap maken naar het digitale gebied? Met Wix eCommerce maak je probleemloos een perfecte webshop voor je bedrijf.

Kun je als hobbyist ook gebruik van Wix maken? Nou, dat ligt er maar net aan. Als je met deze tool je webshop volledig online wilt zetten, moet je uiteraard ook betalingsmogelijkheden toevoegen. Voor het aansluiten van een betalingsprovider heb je in de meeste gevallen echter wel een KvK nummer nodig.

Tevredenheid van gebruikers

Voordat wij deze Wix eCommerce review konden schrijven, hebben wij dit systeem van A tot Z uit mogen proberen. Hierdoor hebben we veel positieve ervaringen op weten te doen. Maar, geldt dit ook voor andere gebruikers? Zijn andere gebruikers net zo tevreden als wij over dit systeem van Wix? Ja, daar komt het wel op neer.

Op het internet zijn wij namelijk veel positieve beoordelingen over Wix eCommerce tegengekomen. Het verhaal van Crystal Etienne is hier een mooi voorbeeld van.

Voor haar bedrijf had ze een goede webshop nodig, maar ze zag het niet zitten om hier heel veel geld aan uit te geven. Ze besloot daarom om met Wix eCommerce haar eigen webshop te maken. Haar eigen webshop was een doorslaand succes, waarna ze een indrukwekkende groei door heeft weten te maken. Op dit moment heeft ze meer dan 40 werknemers in dienst, draait ze meer dan 22 miljoen dollars aan inkomsten en heeft ze haar eigen fulfilmentcentrum.

Hieruit blijkt ook direct de kracht van Wix: dit systeem richt zich niet alleen op de Nederlandse markt. Nee, van over de gehele wereld maken ondernemers gebruik van Wix. Juist dáárdoor is dit systeem in staat om de prijzen laag te houden en optimaal te profiteren van de schaalvoordelen.


Onze bevindingen met Wix eCommerce

In de afgelopen periode hebben wij dit systeem volledig uit mogen proberen. We hebben hierdoor een goede indruk van Wix gekregen én zijn daardoor in staat om deze review te schrijven. Deze review is volledig geschreven op basis van onze eigen bevindingen in combinatie met feitelijke informatie.

Toen wij Wix eCommerce uit mochten proberen, stuitten wij al snel op de nodige voordelen. Pas na lange tijd ontdekten wij dat Wix ook enkele nadelen met zich mee brengt. Over de belangrijkste plus- en minpunten vertellen wij je in deze Wix eCommerce review graag van alles.

De belangrijkste voordelen van Wix

 • Erg voordelig. Een belangrijk voordeel van Wix eCommerce is terug in het kostenplaatje te zien. Voor het ontwikkelen van je eigen webshop betaal je absoluut niet de hoofdprijs, terwijl je voor bijvoorbeeld een webdesignbureau wél de hoofdprijs zou moeten betalen. Met Wix eCommerce ben je zodoende in staat om veel geld te besparen.
 • Werkt bijzonder prettig. Bij het ontwikkelen van dit systeem heeft Wix haar pijlen op gebruiksvriendelijkheid gericht. En dat is aan alles te merken. Dit systeem werkt prettig, is snel en spreekt direct tot de verbeelding. Ook als je in de toekomst veranderingen aan je webshop door wilt voeren, gaat dit zonder slag of stoot.
 • Biedt bijzonder veel mogelijkheden. Bij veel goedkopere tools heb je over niet al te veel functies de beschikking. Deze vlieger gaat bij Wix eCommerce absoluut niet op. Ondanks het voordelige prijskaartje biedt deze tool namelijk ongekend veel functies aan. Verderop in deze Wix eCommerce review vertellen we je hier graag meer over.
 • Veel handige tips vanuit Wix. Als je voor het eerst een webshop gaat ontwikkelen, ben je wellicht een beetje zoekende. Met dank aan de vele tips vanuit Wix is het ontwikkelen van de webshop een stuk gemakkelijker.
 • Prima support. Zit je onverhoopt met een vraag? Of kom je ergens helemaal niet uit? Met dank aan de prima support vanuit Wix los je alle problemen snel op. De ervaring leert dat de klantenservice van Wix maar al te graag met je mee denkt. Met je mee denkt om uiteindelijk de beste webshop te ontwikkelen.
 • Duidelijk dashboard. Iets wat ons ook heel erg aanspreekt, is het dashboard van Wix eCommerce. Vanuit dit dashboard kun je je digitale bedrijf volledig runnen. Zo vind je in dit digitale dashboard alle financiële kengetallen, kun je bestellingen beheren en kunt je betalingen beheren.
 • Duidelijke app. Ben je een voorstander van het bijhouden van je webshop via je smartphone of tablet? Met dank aan de Wix Owner app is dit een fluitje van een cent. Deze app biedt veel mogelijkheden en biedt veel gemak.

De belangrijkste nadelen van Wix

 • Je kunt niet alles zelf instellen of bepalen. Net zoals elk ander online systeem brengt ook Wix eCommerce enkele beperkingen met zich mee. Zo kom je er wellicht achter dat je je webshop niet voor 100% naar je wens kunt maken. Mocht je dit per sé wel willen, zou je een uitgebreider abonnement af moeten sluiten.
 • De templates zijn niet allemaal super uniek. Wix geeft zelf aan dat hun ruim 500 templates een groot voordeel zijn. Dat je uit zoveel templates kunt kiezen, is volgens ons inderdaad een groot voordeel. Het is echter wel een nadeel dat niet alle templates super uniek zijn. Als je je webshop écht met een uniek design op wilt laten vallen, is Wix eCommerce daar niet het meest geschikt voor.
 • Beperkte laadsnelheden. Toen wij Wix eCommerce zelf uit mochten proberen, merkten wij op dat het systeem zelf behoorlijk snel is. Wat echter op sommige momenten iets minder snel was, was onze webshop die we aan het ontwikkelen waren. We hadden af en toe te kampen met beperkte laadsnelheden; wat de reden hiervan was, is tot op de dag van vandaag niet bekend.
 • Minder uitgebreid dan andere systemen. Als je met een handige tool je eigen webshop wilt ontwikkelen, heb je voldoende mogelijkheden. Wix is één van de goedkoopste opties, maar biedt wel minder mogelijkheden aan. Mocht je echt alle mogelijkheden tot je beschikking willen hebben, kun je wellicht beter voor één van de andere systemen kiezen.

Hoe kun je met Wix aan de slag gaan?

Spreken de voordelen van Wix eCommerce je wel aan? En wil je vooral op een goedkope en laagdrempelige manier je eigen webshop ontwikkelen? Met behulp van Wix eCommerce behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

Om met Wix aan de slag te gaan, moet je eerst een account aanmaken. Bij het aanmaken van dit account hoef je slechts een paar velden in te vullen. In eerste instantie hoef je alleen maar je e-mailadres en wachtwoord in te vullen:

Nadat je dit gedaan hebt, krijg je een link in je mailbox. Met deze link kun je je aanmelding verifiëren en kun je het aanmaken van je account afronden. Hierbij is het wel zaak dat je allerlei andere velden in gaat vullen, maar dit spreekt verder tot de verbeelding.

Zelf een webshop ontwikkelen met Wix eCommerce

Heb je een account aangemaakt bij Wix eCommerce? Nadat je je aanmelding volledig afgerond hebt, kun je direct starten. Direct starten met het ontwikkelen van je eigen Wix webshop.

Dit doe je in de basis door een keuze te maken uit de ruim 500 webshop templates. Een dergelijke template kun je zien als de basis van je webshop. De template bepaalt bijvoorbeeld de lay-out en het design van je webshop. Nadat je de gewenste template uitgekozen hebt, kun je deze overigens ook nog geheel naar wens aanpassen.

Wat je zoal aan kunt passen? Je kunt het design aanpassen, je kunt de lettertypes aanpassen en je kunt de kleuren aanpassen. Juist doordat je alle touwtjes in eigen handen hebt, kun je de uitstraling van je webshop volledig naar je wens maken.

Wil je weten tussen welke soorten templates je kunt kiezen? Op deze pagina van Wix vind je een overzicht van de ruim 500 templates. Zoals je kunt zien, zijn alle templates op hun eigen manier onderscheidend. Bovendien kun je uit allerlei productcategorieën kiezen, waarna je de meest geschikte templates voorgeschoteld krijgt.

Met de editor van Wix kun je je webshop volledig naar wens gaan ontwikkelen. Hoe dit er precies uit ziet? In onderstaande schermafbeelding zie je hoe je de backend van deze tool er uit ziet:


Zelf je webshop volledig instellen

Ben je tevreden met de lay-out van je webshop? En heb je de webshop qua design geheel naar wens aangemaakt? Dan is het zaak om je webshop volledig naar wens in te gaan stellen. Hoe je dit precies gaat doen, is aan jou om te bepalen.

Hoe je je webshop volledig in kunt stellen? Nou, je kunt bij Wix uit tal van interessante functies gebruik maken:

 • Mobiele optimalisatie: bij het ontwikkelen van je eigen webshop moet je goed rekening houden met mobiele gebruikers. Gelukkig is het met Wix eCommerce mogelijk om je mobiele webshop volledig te optimaliseren.
 • App markt: binnen Wix kun je ook gebruik maken van allerlei interessante apps. Met deze apps kun je je webshop volledig instellen en de functionaliteiten van de app naar wens uitbreiden.
 • Scroll effecten: op je webshop kun je ook allerlei scroll effecten toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde facetten laten vervagen, op bepaalde facetten inzoomen of met ‘parallax’ aan de slag gaan.
 • Media galerijen: in een webshop draait veel om foto’s en video’s. Met Wix eCommerce is het gelukkig een fluitje van een cent om allerlei media galerijen toe te voegen.
 • SEO tools: als je je eigen webshop hebt, wil je uiteraard zoveel mogelijk producten verkopen. Dáárvoor heb je bezoekers nodig. Heel veel bezoekers zelfs. Om veel bezoekers aan te trekken, is het verstandig om van allerlei SEO tools gebruik te maken. Wix biedt een divers scala aan ingebouwde SEO tools aan, zodat je je webshop vanaf het eerste moment naar wens instelt en optimaliseert.

Producten toevoegen

Nadat je je webshop volledig naar wens ingesteld hebt, kun je producten toe gaan voegen. Om wat voor producten dit precies gaat, is uiteraard afhankelijk van je eigen idee.

Je kunt zelfgemaakte producten toevoegen, maar je kunt ook met dropshipping aan de slag gaan. Tevens is het mogelijk om met abonnementen te werken, zodat je wederkerende inkomsten op kunt gaan bouwen.

Betalingsprovider selecteren

Heb je de gewenste producten aan je webshop toegevoegd? Dan kun je de gewenste betalingsprovider aan gaan sluiten. Mocht je niet weten voor welke betalingsprovider je het beste kunt kiezen, adviseert Wix je hier graag over.

Bij het selecteren van de betalingsprovider kun je ook direct de verzendopties instellen.

Domeinnaam uitkiezen

In de basis maak je gebruik van een domeinnaam waarin ‘wix’ staat. Het is echter wel mogelijk om je eigen domeinnaam te kiezen en deze aan je webshop te koppelen.

Webshop publiceren en verkopen

Zo, je bent nu in staat om producten verkopen. Veel plezier!


Je webshop beheren

Ben je lekker aan het verkopen met je webshop? Met het handige dashboard van Wix is het mogelijk om je webshop van A tot Z te beheren. Daarvoor heb je de nodige mogelijkheden:

 • Bestellingen beheren: via het dashboard zie je alle bestellingen binnenkomen. Deze kun je zelf behandelen, maar je kunt ze ook automatisch laten behandelen. Dat doe je bijvoorbeeld door een standaard verzendoptie toe te voegen.
 • Betalingen beheren: met Wix Payments is het mogelijk om alle betalingen te beheren. Je beheert alle transactie, je beheert de uitbetalingen en je kunt ook de terugbetalingen afronden.
 • Gedetailleerde inzichten: via het dashboard van Wix krijg je gedetailleerde inzichten in je webshop. Je kunt je verkoopsuccessen bekijken, met je marketing aan de slag en bedrijfsrapporten uitdraaien.
 • Wix owner app: zoals we eerder al stelden, werkt de app van Wix prima. Met de Wix app kun je je eigen webshop volledig bijhouden, beheren en optimaliseren.

Je webshop online laten groeien

Dankzij bovenstaande mogelijkheden beheer je je eigen webshop volledig. Met Wix eCommerce kun je echter méér. Het is met dit systeem ook mogelijk om serieus je online bedrijf te laten groeien. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden voor:

 • SEO: met Wix is het mogelijk om met SEO aan de slag te gaan. Door je website te optimaliseren, verkrijg je hogere rankings binnen Google. Daarmee trek je meer bezoekers aan, waardoor je meer verkopen kunt scoren.
 • Adverteren: met Wix is het ook mogelijk om met advertenties aan de slag te gaan. Het is via deze tool bijvoorbeeld mogelijk om te adverteren op Facebook of Instagram.
 • Marketingtools: in de tool van Wix zijn ook allerlei marketingtools toegevoegd. Zo kun je met promotievideo’s aan de slag gaan, met e-mailmarketing en met automatisering van verschillende aspecten.
 • Meertalige website: het is zelfs mogelijk om je webshop meertalig in te stellen. Dit betekent dat je je pijlen op internationale bezoekers kunt richten!

Wat kost Wix eCommerce?

In deze Wix eCommerce review staat veel informatie. Heel veel informatie zelfs in combinatie met onze eigen bevindingen. Als je deze review volledig doorgenomen hebt, heb je opgemerkt dat wij behoorlijk tevreden zijn. Deze tevredenheid is onder meer te danken aan de prijsstelling.

Bij Wix eCommerce kun je uit drie verschillende pakketten kiezen:

 • Business Basic: 17 euro per maand. Met dit pakket ben je in staat om je eigen webshop te ontwikkelen en om online betalingen te accepteren. De diversiteit aan mogelijkheden is bij dit basic pakket relatief beperkt.
 • Business Unlimited: 26 euro per maand. Met dit pakket kun je je eigen webshop ontwikkelen en je online business laten groeien. Dit pakket biedt een stuk meer mogelijkheden dan het Business Basic pakket.
 • Business VIP: 35 euro per maand. Met dit pakket geniet je van alle mogelijkheden van Wix eCommerce. Je bent hiermee in staat om je webshop volledig naar wens te ontwikkelen, uit te bouwen en te optimaliseren.

Ongeacht voor welk pakket je kiest, geniet je van gratis hosting. Het is goed om dat te weten, aangezien je voor een goed hostingpakket al snel een paar euro’s per maand moet betalen. Doordat dit bedrag al in het abonnement verwerkt zit, vallen bovenstaande tarieven reuze mee.

Weet je nog niet 100% zeker of Wix eCommerce iets voor je is? Dan kun je 14 dagen lang deze tool gratis uitproberen. Aan de hand van deze gratis proefperiode krijg je een goede indruk van deze handige tools.

Kunnen wij Wix eCommerce aanraden?

Onder aan de streep zijn wij behoorlijk enthousiast over Wix eCommerce. Met deze webshop builder bouw je op een snelle en gemakkelijke manier je eigen webshop. Je hebt hier géén technische kennis voor nodig, terwijl je wel heel veel kanten op kunt met deze builder.

Verder vinden wij het heel fijn dat je bij Wix eCommerce uit meerdere abonnementen kunt kiezen. Ook is het super dat je uit heel veel templates kunt kiezen en dat de builder bijzonder prettig werkt.

Al met al kunnen wij het volgende concluderen: met Wix eCommerce kun je op een perfecte manier je eigen webshop ontwikkelen. Zeker met het oog op het prijskaartje kunnen wij je Wix eCommerce van harte aanraden. Alleen als je écht veel eisen aan je webshop stelt, kun je beter voor één van de andere builders kiezen.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!