JouwWeb Review

Er wordt steeds meer online gedaan. Zo wordt er ook meer online gekocht en verkocht. Een website ziet er op het eerste gezicht overzichtelijk en netjes uit. Op het moment dat je achter de schermen kijkt bij een website zul je hier wel anders over gaan denken. Meestal zie je honderden rijen met codes en verschillende kleuren, waar je als leek helemaal niets van zult begrijpen. Coderen is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Website maken met JouwWeb, Een Review

Steeds vaker zie je bedrijven voorbij komen die jou willen helpen met het maken van een website. Zij hebben alle moeilijke klusjes al voor je gedaan en je kunt zo op een eenvoudige manier zelf een website maken naar jouw wens zonder verstand te hebben van coderen. Zo ben ik zelf terecht gekomen bij JouwWeb. Dit is ook een platform dat websitedesign aanbiedt. Wil je weten hoe ik de service van JouwWeb heb ervaren en hoe dit precies werkt? Lees dan dit artikel door en misschien bouw jij binnenkort ook wel een eigen website via JouwWeb.


JouwWeb gratis proberen!” Ben je van plan bent om een webshop te beginnen? Test JouwWeb dan nu gratis! Op die manier kun je goed testen of het iets voor je is! (klik hierboven op de afbeelding)

Hoe werkt JouwWeb?

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen is JouwWeb een platform dat jou helpt met het maken en beheren van en website. Vooral voor webwinkelondernemers is dit ideaal om mee te starten. Je kunt namelijk al bestaande elementen verslepen en aanpassen naar jouw voorkeur. Zo creëer je een unieke website voor jouw winkel. Er zijn al meer dan 750.000 websites gebouwd via JouwWeb. Je kunt dus wel stellen dat er aardig goed gebruik van wordt gemaakt.

JouwWeb is heel toegankelijk omdat je gemakkelijk een gratis account kunt aanmaken. Je kiest vervolgens voor “nu beginnen” en je kunt gelijk aan de slag met het bouwen van jouw eerste website. Je kunt gelijk kiezen voor een template. Dit is het thema van je website. Deze kun je overigens later nog aanpassen als je het toch niet helemaal goed vindt passen bij jouw webshop. In dit template zijn verschillende elementen te vinden die je kunt slepen naar de plek waar jij hebt wilt hebben staan op je website. Dit is iets wat JouwWeb onderscheid van andere websitemakers, want meestal staan deze elementen op een vaste plek. Bij JouwWeb kun je de site dus nog meer naar jouw wens maken.

Na het kiezen van het template moet je een keuze maken in pakketten, waaronder een gratis pakket. Voor een beginner is dit natuurlijk erg fijn, omdat je zo kunt kijken of het wat voor je is. Mocht je later toch behoefte hebben aan meer opties, dan kun je altijd nog overstappen naar een betaald pakket. Hierover zal ik je bij het volgende onderdeel van dit artikel wat meer vertellen.

Als je jouw website helemaal naar wens hebt gemaakt kun je ook producten gaan toevoegen die je wilt verkopen. In JouwWeb zitten ook onderdelen verwerkt die het volledige verkoopproces van jouw producten verwerken. Zo kun je zien welke orders je hebt ontvangen, kun je de betalingen regelen en ook de verzending van de bestelde producten.Hoeveel kost JouwWeb?

Zoals je al hebt gelezen kun je bij JouwWeb kiezen voor verschillende pakketten. Een van de drie pakketten die worden aangeboden is een gratis pakket. Dit pakket is perfect voor particulieren en kleine hobbyisten, zoals JouwWeb zelf al aangeeft. Let wel, met een gratis pakket kun je alleen gebruikmaken van de essentiële functies en zullen er ook advertenties op je site voorbijkomen. Mocht je echt willen groeien met jouw website en gebruikmaken van meerdere opties, dan is een overstap naar een van de volgende pakketten al snel aanbevolen.

Pro pakket

Voor 7,50 euro per maand kun je gebruikmaken van het pro pakket. Hierbij heb je een domeinnaam en kun je tot 10 items op je website te koop zetten. Voor echte niche websites zou dit bijvoorbeeld al voldoende zijn, omdat er niet superveel verschillende items zullen worden aangeboden. Ook kun je gebruikmaken van een eigen professioneel mailaccount zoals info@domein.nl. Het mailaccount heeft een opslag van 1 GB. Hier kun je op zich wel een tijdje mee door. Dit pro pakket is de eerste 3 maanden gratis. Je hoeft dus niet al gelijk te gaan betalen.

Business pakket

Wil je jouw webshop verder uitbreiden dan kun je gaan voor het business pakket. Dit is te vergelijken met het pro pakket, maar dan net even een stapje hoger. De kosten voor dit pakket zijn 15 euro per maand met gelukkig ook de eerste 3 maanden gratis gebruik. Bij dit pakket kun je niet een, maar twee domeinnamen gebruiken voor dezelfde website. Ook kun je onbeperkt producten toevoegen op je website. Dit is verreweg het grootste voordeel van dit pakket, omdat je zo jouw webshop nog professioneler kan laten overkomen. De opslag van het mailaccount is bij het businesspakket geüpgraded naar 10BG. Vooral bij webshops die veel klantenservice willen bieden per mail is dit ideaal.

JouwWeb voordelen en nadelen

Een aantal voordelen van een website maken via JouwWeb heb je intussen al kunnen lezen. Hierbij wil ik toch nog even een lijstje maken met de voor- en nadelen die mij zijn opgevallen tijdens het opzetten van mijn website. Laten we beginnen met de nadelen, gelukkig zijn dit er niet veel.

Nadelen JouwWeb

Geen nieuwsbrieven: Alhoewel je wel makkelijk gebruik kunt maken van het mailsysteem van JouwWeb is het helaas niet mogelijk om nieuwsbrieven te maken en versturen. Mocht je dit graag willen om zo jouw klanten op de hoogte te houden, dan moet dit via een externe tool gebeuren.

Geen back-ups: Wat voor sommige onder ons waarschijnlijk echt een must is, gewoon voor de zekerheid is een back-up van je website. Helaas is deze functie niet beschikbaar bij JouwWeb  en ook is het niet mogelijk om oude instellingen terug te zetten. Let hier dus goed op en zorg dat je alle wijzigingen goed opslaat.

Voordelen JouwWeb

Snelle start: Omdat je binnen een paar minuten een gratis account kunt aanmaken kun je al snel beginnen aan een nieuwe website. Ook omdat alle beschikbare functies en elementen erg duidelijk zijn kun je binnen no-time een goed werkende website online zetten.

Gebruiksvriendelijk: dit voordeel gaat natuurlijk hand in hand met de vorige. Iedereen kan namelijk een website maken via JouwWeb. Het is erg makkelijk en overzichtelijk uitgelegd wat deze websitemaker erg gebruiksvriendelijk maakt.

Prijs-kwaliteitverhouding: Dat je krijgt waarvoor je betaald is meer dan waar bij JouwWeb. Vooral voor kleine ondernemers die geen fortuin uit willen geven aan een website en het onderhoud hiervan is vooral het pro pakket van JouwWeb een fantastische optie. Voor een klein bedrag heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Een goed werkende website, meerder producten en een mogelijkheid tot contact met de klant.

SEO- en marketingmogelijkheden: Scoren in Google zal voor beginners zeker geen makkelijke taak zijn. JouwWeb geeft je de optie om SEO-instellingen te verwerken zoals metabeschrijvingen en alt-teksten voor afbeeldingen.

Mijn ervaring

Volgens mij kun je al een beetje raden dat ik een ontzettend goede ervaring heb met JouwWeb. In het begin was ik een beetje sceptisch omdat de pakketten er heel basic uitzien, maar eigenlijk heb je meer dan dat ook niet nodig. Ook vond ik het superfijn dat je los van het kiezen van een template, deze ook nog zelf verder kan aanpassen. Zo heb ik mijn website net even wat meer eigen gemaakt en kunnen onderscheiden van andere JouwWeb gebruikers.

De ondersteuning van JouwWeb zelf heb ik als goed en snel ervaren. Als ik een vraag had kon ik deze gemakkelijk indienen en had ik eigenlijk binnen een uur al een reactie. Ook zijn er hele handige instructie video’s te vinden waarin uitleg staat over verschillende instellingen en het maken van een website. In het overzicht van JouwWeb zijn talloze voorbeelden te zien van sites die al door voorgangers zijn gemaakt. Hierdoor kon ik goed kijken hoe ik mijn webshop er ongeveer uit wilde laten zien.

Ik ben begonnen met het gratis pakket, zodat ik een beetje kon uitvogelen hoe alles in elkaar stak. Dit had ik al snel onder de knie. Omdat mijn website uit meerdere producten bestaat en ik graag wil focussen op goede klantenservice besloot ik al snel om direct over te stappen naar het business pakket. Hierdoor heb ik de ruimte gekregen om mijn webshop verder uit te breiden wanneer ik dat wil. Een website bouwen via JouwWeb is zeker een aanrader voor beginnende ondernemers.

JouwWeb voorbeelden:

Hieronder vind je een aantal webshops die gebruik maken van JouwWeb. Bekijk de webshops ie anderen maakten met JouwWeb en haal inspiratie uit deze webshops en ontdek de uitgebreide mogelijkheden van JouwWeb. Deze webshops zijn random gekozen.

  • https://www.biomom.nl/
  • https://www.houtenmeubelshop.nl/
  • https://www.evbiker.nl/
  • https://www.kunstvanstaal.nl/
  • https://www.woongeluk4you.nl/

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!