Wat is een bouncepercentage?

Het bouncepercentage is een vaak verkeerd begrepen begrip. Om deze reden wordt er op deze pagina uitgelegd wat het is een wat je er aan kan doen om deze te verbeteren.

Wat houdt het bouncepercentage in?

Wanneer een bezoeker op jouw website komt, analyseert het jouw website in een oogopslag. Hij of zij ziet snel of dit is waar het naar opzoek is, of de informatie relevant is en wat hij of zij vindt van deze website. Deze eerste seconden zijn cruciaal voor de resultaten. Als een bezoeker beslist om niet verder te klikken op je website, maar beslist om je website af te sluiten en verder te gaan zoeken dan ‘bounced’ diegene van jouw website. Des te meer bezoekers niet verder klikken dan een pagina des te hoger jouw bouncepercentage is. Kortom het bouncepercentage is het percentage bezoekers dat niet verder klikt dan slechts één pagina.

Is een hoog bouncepercentage goed of slecht?

Hoe hoger het percentage bezoekers dat je website na één pagina afsluit, hoe minder interessant je website dus gevonden wordt door de bezoeker. Echter, wat hoog of laag is, is ook afhankelijk van het type website dat je beheert. Heb je bijvoorbeeld een blog dan zullen mensen misschien één blog lezen die ze interessant vinden en dan vervolgens hun dagelijkse activiteiten vervolgen.

Heb je een webshop en is het percentage hoog op de landingspagina’s dan zal dat waarschijnlijk betekenen dat de landingspagina nog niet relevant genoeg is voor de bezoeker en dat het aanpassingen vereist. Naast het percentage kun je ook kijken naar de gemiddelde bezoekerstijd. Ook dit kun je meer vertellen over de relevantie van jouw pagina.

Het gemiddelde bouncepercentage

Het gemiddelde bouncepercentage ligt ongeveer tussen de 40% en 60%, maar houd in je achterhoofd dat dit dus ook afhankelijk is van het type website dat jij beheert.

Waar vind ik het bouncepercentage

Je kunt het percentage van je website terugvinden in Google Analytics. Je gaat hiervoor naar het kopje ‘Inhoud’ en op deze pagina kun je per specifieke pagina zien wat het percentage is en welke andere resultaten deze pagina heeft, zoals de gemiddelde bezoekerstijd etc.

Wij hopen dat je vraag hiermee beantwoord is. Mocht je nog meer vragen hebben kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of je vraag stellen in ons forum.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!