Surfer SEO review – wat biedt deze tool je?

Verschillende factoren hebben invloed op de positie van je website in de zoekresultaten. Des te beter je website scoort, des te meer bezoekers zal je website ook trekken! Dit kan een positieve invloed hebben op de omzet die je met je website genereert.

Een voorbeeld van zo’n factor is het aantal kwalitatief goede websites, wat naar de jouwe linkt. Des te meer van deze websites een link naar jouw website in hun content opnemen, des te waardevoller schat een zoekmachine je website in. Het zal immers niet voor niets zijn, dat andere sterke websites naar de jouwe verwijzen. Het is slechts een voorbeeld van de factoren waarmee je rekening dient te houden bij het verbeteren van de posities van je website in de zoekresultaten. 

Om het verbeteren van deze scores makkelijker te maken, kun je een SEO tool gebruiken. Een voorbeeld van zo’n tool is Surfer SEO. In deze Surfer SEO review lees je meer over de mogelijkheden die deze tool je biedt. Heb jij het gebruik van de Surfer SEO tools al eens overwogen?  

TIP: Probeer SurferSEO nu 7 dagen gratis

Datagedreven tool voor hogere posities in de zoekmachine 

Het idee achter Surfer SEO is dat ontzettend veel data verzameld wordt over de websites, die de eerste vijftig plekken in de zoekmachine hebben weten te bemachtigen. Op basis van hun positie kan gesteld worden, dat deze websites op een paar punten uitblinken ten opzichte van de concurrentie. Door data te verzamelen probeert Surfer SEO te bepalen op welke punten dit het geval is. Niemand weet hoe het algoritme van Google exact werkt, waardoor het verzamelen van grote hoeveelheden data een hele slimme manier van werken is. Het helpt Surfer SEO trends te herkennen en steeds slimmer te worden.  

Surfer SEO legt de focus op on-page verbeteringen 

Zoals reeds beschreven werd, bestaat Search Engine Optimization (SEO) uit verschillende onderdelen. In de basis kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen on-page SEO en off-page SEO. Surfer SEO is een tool die zich voornamelijk richt op ­on-page verbeteringen. Je kunt denken aan tips over mogelijkheden om content op je website te verbeteren, om nieuwe elementen aan je pagina’s toe te voegen, je website sneller te maken, enzovoorts.

Door je heel doelgericht te vertellen op welke punten je de bestaande pagina’s van je website kunt verbeteren, helpt Surfer SEO je bij het verkrijgen van hogere posities in de zoekresultaten. Deze tips helpen je vanzelfsprekend sterk bij het creëren van nieuwe pagina’s. Het gaat straks in een keer goed!   

Drie tools binnen Surfer SEO

Advies over mogelijke verbeteringen aan de content op je website wordt gegeven middels drie tools, namelijk: een SERP Analyzer, een Content Editor en een Keyword Research tool. Om uiteindelijk merkbaar in posities te stijgen, is het belangrijk om de resultaten van de verschillende onderdelen met elkaar te combineren. Je kunt stellen dat deze tools zeer complementair aan elkaar zijn! Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende onderdelen van Surfer SEO.  

SERP Analyzer

De SERP Analyzer is het meest uitgebreide onderdeel van Surfer SEO. Dit onderdeel vergelijkt je website op basis van meer dan 500 verschillende factoren met andere websites. De data die Surfer SEO bij deze vergelijking verzamelt, wordt vervolgens op zeer heldere wijze weergegeven in een aantal grafieken. Het geeft je een eerste inzicht in de manier waarop jij de pagina’s van je website kunt verbeteren.

Zijn de teksten op je website bijvoorbeeld lang genoeg? Duurt het niet te lang, voordat de pagina’s geladen zijn? Gebruik je voldoende headings op je pagina’s? Is er sprake van gestructureerde data (structured data) in berichten? Enzovoorts. Dit zijn slechts voorbeelden van het grote aantal factoren waar Surfer SEO naar kijkt.  

Het fraaie aan de grafieken die Surfer SEO voor je genereert, zijn de diverse filters die je kunt gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld per website wat de gemiddelde lengte van een pagina is, of normaliseer dit naar een grotere groep websites. Met name het gemiddelde van de eerste 10 tot 25 pagina’s geeft een goed beeld van de minimale lengte van pagina’s. Om hoger in de zoekresultaten te komen, zal je eigen content minimaal net zo lang moeten zijn als dit gemiddelde en bij voorkeur zelfs iets langer! 

Ook handig in het rapport wat de SERP Analyzer voor je genereert, is de zoekwoorden die je op je pagina zou moeten gebruiken. De tool geeft zelfs weer, hoe vaak deze woorden terug moeten komen in de tekst en titels.  

Content Editor

De Content Editor helpt je bij het genereren van nieuwe content voor je website. Gebruik de tool na het gebruik van de SERP Analyzer. Surfer SEO heeft op dat moment namelijk al bepaald, hoe lang het artikel moet zijn en welke woorden hierin terug zouden moeten komen.

Deze informatie is op een hele gestructureerde wijze in een checklist verwerkt, die je naast de Content Editor vindt. Door de nieuwe content te schrijven op basis van de checklist die Surfer SEO je geeft, ben je ervan verzekerd dat je straks een goede basis hebt om hoger te scoren! 

Net als bij de SERP Analyzer, kun je ook in het geval van de Content Editor verschillende filters gebruiken. Op basis van welke posities in de zoekresultaten moet de Content Editor een checklist voor je opstellen? Je kunt de tool laten kijken naar de eerste drie resultaten, naar de eerste tien of bijvoorbeeld naar alle vijftig. 

Belangrijk bij het creëren van nieuwe content, is het bieden van een meerwaarde aan bezoekers van je website. Probeer in de content bijvoorbeeld een vraag van gebruikers te beantwoorden. Deze vragen hoef je met de Surfer SEO tool niet zelf te bepalen! De tool biedt je een aantal suggesties.  

Keyword Research

Het derde onderdeel van Surfer SEO is Keyword Research. Deze tool zou eigenlijk als eerste gebruikt moeten worden, wanneer je aan de slag gaat met het verbeteren van je posities. Net als vergelijkbare SEO tools, biedt Keyword Research de mogelijkheid om het zoekvolume van belangrijke zoekwoorden te bepalen. Daarbij zoekt de tool direct naar vergelijkbare zoekwoorden, die interessant kunnen zijn voor je website!

Ook handig: er verschijnt bij het gebruik van de tool een lijstje met vragen, welke je terug kunt laten komen in de content. Zoals eerder al werd aangehaald wil je met je website waarde bieden aan een bezoeker. Het beantwoorden van een vraag die regelmatig in de zoekmachine wordt ingevoerd is hierbij een goede optie. 

Een SEO tool doet een inschatting van het zoekvolume na het invoeren van een bepaald zoekwoord. Vergelijk je de resultaten van Surfer SEO met een tool als Ahrefs, dan lijkt Surfer SEO de zoekvolumes relatief hoog in te schatten. In de tests die voor deze Surfer SEO review zijn uitgevoerd, zaten er soms flinke verschillen tussen de volumes die beide tools gaven. Hierbij gaf Surfer SEO nagenoeg altijd de hoogste waarde. 


Tools van Surfer SEO gratis uitproberen

Om uit te zoeken of de tools van Surfer SEO bij je passen, biedt deze partij je een proefversie aan. De proefversie kan gedurende 7 dagen gebruikt worden. Voordeel van deze proefversie is dat het pakket niet automatisch wordt omgezet in een betaald Basic-, Pro- of Business-pakket. Aan de andere kant: in een SEO tool als Semrush hebben gebruikers de mogelijkheid om dagelijks tien gratis zoekopdrachten uit te voeren. Helemaal eerlijk is die vergelijking echter niet, omdat Semrush niet alle functies beschikbaar stelt in een dergelijke gratis variant.

Conclusies uit deze Surfer SEO review

Uit deze Surfer SEO review blijkt dat deze tool vrijwel alles biedt, om de posities van je website in de zoekresultaten te kunnen verbeteren. Hierbij biedt de tool je geen onnodige extra’s, maar een degelijke basis waarmee je aan de slag kunt!

Start met de Keyword Research tool om uit te zoeken op welke zoekwoorden jij goed gevonden zou moeten worden. Vervolgens laat je de belangrijkste pagina’s van je website naast die van concurrenten in de zoekresultaten leggen door de SERP Analyzer.

Gebruik de tips uit deze tool om je pagina direct van enkele verbeteringen te voorzien. Vervolgens ga je aan de slag met de Content Editor om ook nieuwe content aan te laten sluiten bij de vereisten voor een hoge positie in de zoekresultaten! Ik werk met verschillende tekstschrijvers en allemaal geven ze aan dat het een handige tool is!

Relatief onbekende SEO tool onder marketeers

Op het moment dat deze Surfer SEO review geschreven wordt, is de tool nog relatief onbekend onder Nederlandse marketeers. Dit is zonde, want de tool doet niet veel onder voor bekendere SEO tools als Ahrefs en bijvoorbeeld Semrush. Daar waar de prijs van Surfer SEO aanzienlijk lager ligt, dan bij beide andere tools. 

Reactie plaatsen

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!