Netpeak Spider Review

Dat SEO tegenwoordig belangrijk is, is een understatement. Als je met je website wilt groeien, moet je gewoonweg serieus met SEO aan de slag gaan. Niet alleen nu, niet alleen komende maand en niet alleen over een halfjaar. Nee, de komende jaren moet je de focus op SEO hebben gericht. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, kun je gebruik van Netpeak Spider maken. In deze Netpeak Spider review delen wij alle relevante informatie over deze SEO tool.

Wat is Netpeak Spider precies?

Netpeak Spider is een zogeheten crawl tool. De tool bekijkt elke pagina op je website uitvoerig en voorziet je vervolgens van handige tips. Deze tips hebben bijvoorbeeld betrekking op problemen op de website. Door deze problemen vakkundig aan te pakken, optimaliseer je je website tot in perfectie.

Belangrijk voordeel is dat deze tool geschikt is voor de grootste websites. Heb je een website met tienduizenden pagina’s? Daar draait Netpeak Spider zijn handen niet voor om. Maar, ook als je een website met enkele (tientallen) pagina’s hebt, kun je prima gebruik maken van Netpeak Spider.

Voor wie is Netpeak Spider interessant?

Deze SEO tool lijkt in eerste instantie alleen voor SEO specialisten geschikt. Dat is echter niet waar. Wat ons betreft kan elke webshop-eigenaar prima van deze tool gebruik maken.

Feit is dat Netpeak Spider in de afgelopen jaren een populaire SEO tool geworden is. Op het moment van schrijven van deze Netpeak Spider review gebruiken meer dan duizenden mensen dagelijks deze tool. Het gaat hierbij zelfs om mensen uit 170 (!) landen. Aan de hand van deze statistieken kunnen we gerust stellen dat Netpeak Spider een populaire tool is.


Wat zijn de voordelen van Netpeak Spider?

Voor een serieuze groei van je website zou je met SEO aan de slag moeten gaan. SEO heeft niet alleen betrekking op de On Page SEO, maar óók op de Off Page SEO. Met dank aan Netpeak Spider richt je je nadrukkelijk op beide vormen van zoekmachineoptimalisatie.

Zelf gebruiken we al enige tijd Netpeak Spider. Gedurende deze gebruikersperiode zijn we op meerdere voordelen gestuit, waarover hieronder meer.

Voor alle websites geschikt

In de basis is Netpeak Spider voor alle websites geschikt. Wat ons betreft dit met meerdere facetten te maken:

 • Relatief simpel in gebruik: zelfs als je geen volwaardig SEO specialist bent, kun je prima uit de voeten met deze tool. Wel zou het wenselijk zijn dat je van bepaalde vaktermen enig weet hebt.
 • Aantal pagina’s is van ondergeschikt belang: het aantal pagina’s op je website is bij deze tool ondergeschikt. Ongeacht of je 100 of 10.000 websitepagina’s hebt, kun je van Netpeak Spider gebruik maken.
 • Meerdere abonnementen: bij Netpeak Spider kun je uit meerdere abonnementen kiezen. Op basis van je eigen voorkeuren kun je zodoende een geschikt abonnement uitkiezen.


Uitgebreide controle

Netpeak Spider voert een ongekend uitgebreide controle uit. Zodra je deze tool alle websitepagina’s laat analyseren, wordt naar de kleinste details gekeken.

Zo richt Netpeak Spider zich onder meer op defecte links, dubbele inhoud en defecte afbeeldingen. Ook afbeeldingen die bijvoorbeeld geoptimaliseerd kunnen worden, worden door Netpeak Spider aangemerkt. Zodra je met al deze ‘problemen’ aan de slag gaat, geniet je snel van hogere ranking.

White label rapporten

Met Netpeak Spider ben je in staat om white label rapporten te genereren. Dit voordeel is vooral voor SEO specialisten van cruciaal belang.

Wil je aan je opdrachtgever de vorderingen presenteren? Stel een white label rapport met Netpeak Spider op en voeg hier je eigen logo en contactgegevens aan toe. Je krijgt dit rapport vanuit Netpeak Spider in een PDF bestand aangeleverd. Als SEO specialist hoef je nog maar één ding te doen: dit PDF bestand naar je klant door te sturen.

Geschikt voor meerdere domeinen

Heb je meerdere websites die je in de gaten wilt houden? Dan geniet je van een handige duo-functie bij Netpeak Spider. Deze duo-functie zorgt ervoor dat je meerdere domeinen tegelijkertijd kunt crawlen. Dit doe je met één druk op de muisknop, in plaats van dat je alle website afzonderlijk moet laten crawlen.

Duidelijke segmentatietools

Dat je met Netpeak Spider gericht aan SEO werkt, blijkt onder meer uit de duidelijke segmentatietools. Met deze tools ben je in staat om allerlei prestaties bij te houden, bijvoorbeeld aan de hand van de sitestructuur. Dit kun je eveneens doen aan de hand van klikdiepte en de hoeveelheid woorden.

Belangrijk voordeel hiervan: je krijgt een compleet inzicht in je website. Zeker als je een website met veel pagina’s hebt, is het belangrijk om een dergelijk overzicht te hebben/krijgen.


Berekening van PageRank

Bij het laten crawlen van een pagina voert Netpeak Spider een complete PageRank berekening uit. Hierbij wordt gekeken naar het linkgewicht van de website en naar interne links. Mochten er op dit gebied problemen zijn, geeft Netpeak Spider dit direct aan.

Bij deze berekening worden meerdere problemen direct aangewezen:

 • Doodlopende wegen op je website
 • Doodlopende of onnodige omleidingen op je website

Los deze problemen op en optimaliseer daarmee je website efficiënt.

Duidelijke interface

Dat deze SEO tool veel mogelijkheden biedt, blijkt vooralsnog uit deze Netpeak Spider review. Tegelijkertijd is dit een SEO tool die je op een fijne en handige manier kunt gebruiken.

Onder meer de interface van deze tool vinden wij erg fijn. Nadat je ingelogd bent, zie je allerlei mogelijkheden en functies naar voren komen. Het design is wellicht ietwat gedateerd, maar uiteindelijk draait alles om de functies. In onze ogen zijn de functies duidelijk weergegeven en kun je zodoende snel aan de slag.

Ben je een SEO specialist of heb je veel kennis van SEO? Dan vind je de interface ongetwijfeld erg fijn. In de interface en menu-items zijn meerdere SEO vaktermen gebruikt. Mocht je géén SEO specialist zijn, kunnen sommige termen mogelijk ietwat onduidelijk zijn.

Aanvullende cursussen

Heb je nog niet al te veel SEO-kennis? Dan komen de aanvullende cursussen van Netpeak Spider mogelijk goed van pas. In deze cursussen komen de belangrijkste functies aanbod, waaronder de SEO-audits. Netpeak Spider legt uitgebreid uit hoe je deze audits kunt houden en waar je rekening mee moet houden.

In onze ogen zijn dergelijke cursussen een welkome aanvulling. Niet iedereen die deze tool gebruikt, beschikt over de benodigde kennis. Met deze cursussen is het echter wél voor iedereen mogelijk om de benodigde kennis op te doen.

Verfijnde rapportages

Hoogtepunt van Netpeak Spider is volgens ons de manier van rapporteren. Alle rapportages die je met deze tool uit kunt draaien, zijn verfijnd. Dit komt onder meer door de eerder genoemde duidelijke segmentatietools.

Belangrijkste gevolg hiervan: je hebt echt iets aan de rapportages die Netpeak Spider voor je uitdraait. Ten opzichte van vergelijkbare SEO tools is dit een belangrijk voordeel; niet alle andere tools bieden dergelijke rapportages aan.

 25% Korting: Krijg nu 25% korting op Netpeak Spider

Wat zijn de nadelen van Netpeak Spider?

Is dit dé SEO voor elke webshopeigenaar in ons land? Daar kan over gediscussieerd worden. Ten opzichte van andere SEO tools moet je bij Netpeak Spider namelijk ook met enkele nadelen rekening houden.

Gedateerd design

Hecht je veel waarde aan het fraaie design van je webshop? Dan vind je waarschijnlijk het design van deze tool verschrikkelijk. Het is net alsof bij deze tool qua design de tijd 10 jaar stilgestaan heeft. De ontwikkelaars kunnen op dit gebied in ieder geval nog een hoop winst behalen.

Maar, hoe belangrijk is dit design nou echt? In onze ogen valt dit nadeel reuze mee. Het belangrijkste is dat de tool zijn werk prima doet én veel functies biedt.

Niet de goedkoopste SEO tool

Wil je voor je webshop een zo’n voordelig mogelijke tool gebruiken? Dan kom je al snel bij andere SEO tools uit. Het betaalde abonnement van deze tool is namelijk een stuk duurder dan bijvoorbeeld het betaalde abonnement van Screaming Frog.

Kies je voor het gratis abonnement? Dan doen Screaming Frog en Netpeak Spider niet heel veel voor elkaar onder.

Niet voor elk systeem geschikt

Maak je gebruik van Linux of Mac? Dan is Netpeak Spider niet het meest ideale systeem voor je. Op die systemen draait dit programma absoluut niet fijn; het ontbeert nogal aan flexibiliteit en een fijne interface. Mocht je een Windows pc gebruiken, heb je van dit nadeel gelukkig geen probleem.

Wat zeggen andere gebruikers over Netpeak Spider?

In de afgelopen jaren hebben de nodige (online) ondernemers voor deze SEO tool gekozen. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen die je online aantreft.

Veel van deze beoordelingen zijn positief tot heel positief te zijn. Zo zijn op de bekende website G2.com meer dan 100 beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,9 op een schaal van 1 tot 5. Dat is dus een nagenoeg perfecte score én is veelzeggend voor deze tool.

Wat er in de beoordelingen zoal te lezen valt? Veel klanten roemen de tijdbesparing die Netpeak Spider oplevert, de fijne support en de vele functies. In sommige beoordelingen valt wel te lezen dat men behoefte zou hebben aan een online systeem. Je moet dit systeem eerst op je pc downloaden, voordat je hier gebruik van kunt maken. Op dat vlak is zeker nog winst te behalen voor Netpeak Spider.

Wat zijn de kosten voor Netpeak Spider?

Heeft deze Netpeak Spider review je warm weten te maken? En wil je graag serieus met de SEO van je website aan de slag gaan? Dan is het zaak om een keuze tussen de verschillende abonnementen te maken.

Ten eerste is het mogelijk om van een gratis proefperiode gebruik te maken. Nadat je dit gedaan hebt, is de kans groot dat dit systeem bevalt. Vervolgens kun je een keuze maken uit drie verschillende pakketten:

 • Lite: 249,60 dollar per jaar.
 • Pro: 374,40 dollar per jaar.
 • Business: 662,40 dollar per jaar.

Wat voor jou het meest geschikte pakket is, hangt af van je wensen. Wij raden je in ieder geval graag het Pro pakket aan. Onder meer de segmentatietools, de export van zoekopdrachten en het crawlen van meerdere domeinen is alleen met dit pakket mogelijk. Of met het Business pakket, maar dat is mogelijk iets teveel van het goede voor je webshop.

Let op: de genoemde bedragen zijn op basis van een jaarbetaling. Kies je voor een maandbetaling? Dan betaal je 20% meer. Kies je voor een abonnement van 3 jaar? Dan krijg je 30% korting ten opzichte van het normale maandbedrag.

Wij hebben bovendien nog een leuke actie voor je geregeld! Als je de kortingscode WWC gebruikt, krijg je nog eens 25% extra korting. Dankzij deze korting wordt het alsmaar aantrekkelijker om van deze SEO tool gebruik te maken! Klik op deze link om je – met deze korting – direct aan te melden.

Is het aan te raden om van Netpeak Spider gebruik te maken?

Wil je flinke stappen met je webshop maken? Dan zou je serieus met de zoekmachineoptimalisatie van je webshop aan de slag moeten gaan. Kun je hier enige hulp bij gebruiken? Dan is het ten zeerste aan te raden om van Netpeak Spider gebruik te maken. Deze SEO audit tool biedt tal van mogelijkheden:

 • Uitgebreide analyse van je volledige webshop
 • Alle pagina’s worden tot in detail bekeken
 • Netpeak Spider maakt gebruik van duidelijke segmentatietools
 • Netpeak Spider levert rapporten aan waar je écht iets aan hebt
 • Je kunt bij Netpeak Spider uit meerdere abonnementen kiezen
 • De tool van Netpeak is relatief makkelijk te gebruiken
 • Je kunt Netpeak Spider uitbreiden met andere tools van dit softwarebedrijf

Al met al zijn wij enthousiast over Netpeak Spider. Wel moet je even goed rekening houden met het design, met een beperkte flexibiliteit en met een beperkte toegankelijkheid. Niet alle systemen (Linux, Mac) zijn even geschikt voor dit programma.

Tevens is het verstandig om een vergelijking tussen Screaming Frog en Netpeak Spider te maken. Beide SEO tools doen hun werk prima, zijn grotendeels vergelijkbaar, maar verschillen toch op bepaalde punten.

Wij kunnen je in ieder geval aanraden om voor Netpeak Spider te kiezen. Gebruik onze kortingscode: WWC – via deze link – om van nog eens 25% extra korting te profiteren. Veel succes met je webshop!

Reactie plaatsen

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!