Wat is Content Marketing

Content is onder andere het schrijven van informatie bij je producten of als blogartikel. Nu is het belangrijk dat je de juiste content plaatst bij de juiste producten of blog artikelen. Er zijn vele manieren om content te maken. We zullen de meeste manieren aan je uitleggen maar  ook hoe je nu content moet schrijven, waarom je nou content moet gaan maken en waar je deze op je website plaatst. We hebben dit onderverdeeld in duidelijke blokken die ieder weer een eigen pagina hebben.

Bloggen

Bij content denk je waarschijnlijk al direct aan bloggen. Hoewel dit natuurlijk waar is, is het veel meer dan dat. Je kunt wel een mooi artikel geschreven hebben maar als niemand het leest heb je er ook niet veel aan. Probeer daarom onder ander de zoekintentie van je klant te weten te komen en baseer daar je artikelen op. Eigenlijk is het niets meer dan je klanten informeren over je producten of diensten zonder direct een verkooppraatje te houden. Niet alleen kan het je meer verkeer opleveren, maar het kan er ook nog een voor zorgen dat je er meer door verkoopt.

Externe blogs

Naast het bloggen op je eigen webshop is het ook belangrijk om je expertise ook buiten je webshop te laten zien. Dit kun je onder andere doen door op andere websites te gaan gastbloggen. Het mooie van externe blogartikelen is dat je over je product of service kan vertellen en er ook nog een link voor terug krijgt naar je webshop of product. Het zoeken naar gastblogs kan soms moeilijk zijn, maar er zijn diverse sites die een mooie lijst hebben gemaakt.

Product teksten

Je productpagina is een van de belangrijkste pagina’s. Hier moet je namelijk de lezer overhalen om op die koopknop te klikken. Maar hoe doe je dat? Wat moet je nu wel (of juist niet) vertellen bij een product. Allemaal vragen die je moet weten voordat je ook maar een tekst gaat schrijven. Natuurlijk is het makkelijk om de teksten van de leverancier te gebruiken. Echter gebruikt deze bijna iedereen en krijg je dus duplicate content. Er zijn verschillende manieren op een juiste producttekst te schrijven. Wij gaan je uitleggen waar je op moet letten en hoe je deze het beste kan toepassen.

Afbeeldingen

Bij content denk je niet direct aan afbeeldingen en is het een ondergeschoven kindje bij veel webshops. Bij de meeste ligt de focus op tekstuele content. Vergeet niet dat ook je afbeeldingen een belangrijk onderdeel zijn van je webshop. Ook zoeken steeds meer mensen via onder andere Google afbeeldingen naar producten. Je kunt wel raden wat er gebeurd als er een paar slechte afbeeldingen bij staan. Juist, de klant of potentiële klant slaat deze over. Maar er zijn nog (veel) meer mogelijkheden om je afbeeldingen te optimaliseren met content.

Video

Ook het laten zien van video is een vorm van contentmarketing. Er zijn voldoende redenen om als webshop eigenaar te starten met video. Denk ook bij video wel na hoe je dit wil gaan inzetten. Video roept namelijk een andere emotie op dan tekst. Er zijn verschillende mogelijkheden om video’s te maken. Denk hierbij aan:

  • productvideo’s
  • service video’s
  • bedrijfsvideo’s
  • sales video’s

Welk type video je ook kiest, denk er niet te lang over na, maar begin gewoon. Je hebt niet het duurste materiaal nodig. Starten is meestal het belangrijkste.

Influencers

Het inzetten van influencers is iets wat steeds meer webshops doen. Door het benaderen van deze influencers kun je je product of dienst direct in jouw doelgroep aan de man te brengen. Er zijn verschillende kanalen waar je influencers kunt vinden. Denk hierbij aan:

  • YouTube
  • Instagram
  • Bloggers
  • TikTok

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je influencers in kunt zetten voor jouw content of artikel. Hou er wel rekening mee dat de meeste influencers alleen producten promoten waarover zij zelf enthousiast zijn.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!