PayPal

Waarschijnlijk heb je wel eens van PayPal gehoord. Het is een van de bekendste betaalproviders en deze wordt in veel landen over de hele wereld gebruikt. Het is een PSP, wat staat voor Payment Service Provider. De reden dat deze betaalprovider zo bekend is, heeft met zijn populariteit te maken. PayPal als betaalprovider nemen kent namelijk een aantal voordelen. Wel moet je als webwinkelier met een aantal zaken rekening houden als je kiest voor PayPal als betaalprovider. In deze tekst wordt dit verder toegelicht. Daarnaast kun je lezen wat de tarieven zijn als je voor deze betaalprovider kiest.

Gemakkelijk en snel betalen

Bij PayPal kunnen klanten gemakkelijk een betaling uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat jouw webwinkel aantrekkelijker wordt als je PayPal als betaalprovider hebt. Bij PayPal kunnen klanten namelijk een account aanmaken, waarbij ze alleen hun e-mailadres en wachtwoord door hoeven te geven. Door op deze manier in te loggen kan er gemakkelijk en snel betaald worden.

Geen kosten voor klanten

Wat deze betaalprovider ook aantrekkelijk maakt voor klanten, is het feit dat er geen kosten voor de klant aan verbonden zijn. Jij als webwinkel hebt echter wel kosten buiten de transactiekosten om. Omdat de klant echter geen kosten heeft, zal jouw webwinkel met PayPal als betaalprovider interessant zijn.

Betrouwbaar

Wat voor zowel de klant als jou als webwinkel een voordeel is, is het feit dat PayPal als erg betrouwbaar wordt gezien. Dit heeft er onder andere mee te maken dat gegevens van klanten die een account aanmaken bij PayPal, niet met derden gedeeld worden. Dit geldt ook voor bankgegevens. Die betrouwbaarheid maakt je webwinkel aantrekkelijk voor klanten, maar zorgt er ook voor dat jij zelf vertrouwen kunt hebben in deze betaalprovider.

Betalingen uit andere landen ontvangen

Een ander voordeel is het feit dat betalingen uit het buitenland ontvangen kunnen worden. Het gaat hierbij om maar liefst meer dan 200 landen. Ook dit is uiteraard gunstig voor zowel klanten als jou als webwinkelier.

Transactiekosten

Er zijn uiteraard kosten voor jou als webwinkelier als je kiest voor PayPal als betaalprovider. Dit zijn vooral transactiekosten. Dit zijn per keer kleine bedragen die je alleen hoeft te betalen als een transactie plaats heeft gevonden. Je betaalt als webwinkel geen abonnementskosten voor het gebruik van PayPal. Dit is voordelig: als je namelijk weinig transacties hebt, betaal je daar niet teveel voor. De transactiekosten verschillen per munteenheid. Voor de Euro is dit €0,35 per transactie. Hier komt nog een percentage bij. Bij commerciële transacties is dit 3,40% van het bedrag.

Andere transacties

De net genoemde commerciële transacties zijn echter niet de enige transacties die kunnen worden gedaan. Zo zijn er ook onder andere liefdadigheidstransacties en internationale transacties die andere tarieven hanteren voor jou als webwinkel. Het is daarom belangrijk goed na te gaan wat voor soort transactie er gemaakt wordt. De tarieven verschillen namelijk.

Bijkomende kosten

Naast de transactiekosten zijn er nog een aantal andere kosten die jij als webwinkelier in sommige gevallen moet maken. Dit zijn bijvoorbeeld terugvorderingskosten. Als een afschrijving bijvoorbeeld wordt teruggeboekt, zijn hier voor jou als webwinkelier kosten aan verbonden. Bij de Euro gaat dit om €16,-. Ook kan er sprake zijn van geschilkosten, als er een geschil wordt aangevraagd. Dit kost €14,-.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!