Digiwallet

Digiwallet is een PSP, wat staat voor Payment Service Provider. Een PSP zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk via webwinkels kunnen betalen. Webwinkeliers kunnen een betaalprovider aanschaffen via welke dit op een handige manier gebeurt. Digiwallet is daar een van. Als je een webwinkel hebt en op zoek bent naar een betaalprovider, zou je Digiwallet kunnen overwegen. Hier kun je de voordelen van deze provider lezen, maar ook wat aandachtspunten voor jou als webwinkelier. Ook kom je te weten welke tarieven er zijn. Als webwinkelier is het goed om dat te bekijken en een afweging tussen verschillende betaalproviders te maken.

Betaalmethoden

Klanten die via Digiwallet betalen, kunnen kiezen tussen een aantal betaalmethoden. Hieronder vallen uiteraard de bekendste, zoals iDEAL en Visa. Er zijn echter meer opties, zoals Bancontact en Paysafecard. Ook kan er achteraf betaald worden. Digiwallet biedt zeker genoeg betaalmethoden om een heleboel klanten bij jou te kunnen laten betalen, als je ervoor kiest.

Aantal landen

De betaalmethode Paysafecard kan in maar liefst 43 landen gebruikt worden via Digiwallet. Er zijn betaalproviders die slechts betaalmethoden aanbieden die in minder landen beschikbaar zijn. In dat opzicht is Digiwallet dus een goede optie. De vraag is natuurlijk of uw webwinkel ook internationaal gericht is. Als dat niet het geval is, is beschikbaarheid in veel landen niet nodig. Daarnaast zijn er ook betaalproviders die betaalmethoden aanbieden die in nog meer landen beschikbaar zijn. Het is goed om hier als webwinkelier naar te kijken.

Uitbetaling

Als webwinkel word je uiteraard uitbetaald door Digiwallet, aangezien de betalingen van klanten bij Digiwallet terechtkomen. Wanneer dit gebeurt, hangt af van de betaalmethode die klanten hebben gebruikt. Bij bijvoorbeeld iDEAL wordt dit wekelijks geregeld. Hoe dit bij andere betaalmethoden zit, kun je via Digiwallet bekijken. Het is een voordeel voor jou als webwinkelier dat dit duidelijk te vinden is via Digiwallet. Daarnaast is de uitbetaling meestal vrij snel, bij meerdere betaalmethoden gebeurt dit wekelijks. Bij sommige is dit met een week vertraging. Je krijgt in ieder geval binnen niet te lange tijd uitbetaald.

Transactiekosten en eventuele andere kosten

Als je als webwinkelier kiest voor Digiwallet, betaal je per transactie. Een voordeel hiervan is dat je als webwinkelier niet teveel geld kwijt bent als je (nog) niet veel transacties hebt. Een aantal betaalproviders maakt namelijk gebruik van vaste abonnementskosten. Dit is bij de meeste betaalmethoden die Digiwallet gebruikt niet het geval. Let er wel op dat dit niet voor alle betaalmethoden geldt. Bij bijvoorbeeld SEPA Incasso betaal je eenmalig €125,- administratiekosten. Hoe dit per betaalmethode zit, kun je via Digiwallet te weten komen.

Hoogte van de tarieven

De tarieven verschillen per betaalmethode. Voor een van de meest gebruikte in Nederland, iDEAL, is dit €0,39 per transactie. Er zijn ook betaalmethoden waarbij er een percentage van het totaalbedrag bij dit transactiebedrag komt. Dit is bijvoorbeeld bij Bancontact het geval. Bij 0 tot 2 transacties per dag betaal je daar €0,25 plus 1.75% van het totaalbedrag. Bij meerdere transacties per dag, wordt dit gemiddeld lager. Dit is bij meerdere betaalmethoden het geval. Als kleine webwinkel moet je er wel op letten dat je bij de meeste betaalmethoden pas bij tegoeden vanaf €25,- uitbetaald krijgt. Er wordt dan gewacht tot dit tegoed bereikt is. Het is goed om je hier bewust van te zijn.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!