Adyen

Als je een webwinkel hebt, zou je voor Adyen kunnen kiezen als betaalprovider. Het is een Nederlands bedrijf dat in 2006 werd opgericht. Inmiddels is het in verschillende landen beschikbaar. Dit zijn meer dan 20 landen op dit moment. Dit kan voor jou als webwinkelier een voordeel zijn. De betaalprovider Adyen heeft nog meer voordelen, die er misschien toe leiden dat jij als webwinkelier voor Adyen kiest. Er is wel iets waar je op moet letten als je overweegt om Adyen als betaalprovider te nemen. Dit wordt ook toegelicht in deze tekst. Verder kun je hier lezen welke tarieven Adyen hanteert als jij als webwinkelier kiest voor deze provider.

Beperkte kosten voor webwinkels

Als webwinkelier betaal je uiteraard voor de transacties die gedaan worden. Bij sommige betaalproviders is dit een vast bedrag, bij andere ligt dit aan het aantal transacties dat gedaan wordt. Bij sommige betaalproviders komen bij die kosten nog aansluitkosten of andere vaste kosten per maand. Dit is bij Adyen niet het geval. Als je voor deze betaalprovider kiest, betaal je geen aansluitkosten en geen andere vaste kosten per maand, buiten de transactiekosten. Dit is een groot voordeel voor jou als webwinkelier.

Duidelijke tarieven

Een ander voordeel voor jou als webwinkelier is het feit dat er geen onduidelijkheid is over de kosten. Je hebt als webwinkelier alleen kosten die aan de transacties verbonden zijn, dus geen verdere kosten. Over die tarieven wordt dadelijk meer verteld, maar deze kunnen verschillen per betaalmethode en valuta. Via Adyen kun je echter gemakkelijk zien wat de kosten voor jou als webwinkelier zijn. Op deze manier heb je een duidelijk beeld van deze kosten, wat ook een voordeel is.

Veel manieren om te betalen

Het feit dat Adyen veel verschillende betaalmethoden aanbiedt, is vooral een voordeel voor je klanten. Als klanten er tevreden over zijn, heeft dit echter ook positieve invloed op jouw bedrijf: dit wordt namelijk aantrekkelijker. Als je Adyen als betaalprovider neemt, kunnen klanten op veel verschillende manieren betalen. Het zijn er veel te veel om op te noemen. Een aantal bekende voorbeelden die Adyen uiteraard ook aanbiedt, zijn iDEAL, Mastercard en Visa. Ook zijn de transactiekosten voor jou als bedrijf bij de meeste betaalmethoden vrij laag. Hierover kun je dadelijk meer lezen.

Minstens te betalen per maand

Het is natuurlijk erg voordelig voor jou als webwinkelier dat je buiten de transactiekosten geen kosten hebt. Dit is echter alleen zo als de transactiekosten per maand hoog genoeg zijn. Je betaalt per maand namelijk minstens €100,-. Mochten de transactiekosten hieronder liggen, dan betaal je dus bij. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Als je een klein bedrijf hebt met weinig transacties per maand, is Adyen misschien niet de beste optie.

Tarieven

Als je voor Adyen kiest, betaal je dus per transactie. Deze kosten kunnen per land en per betaalmethode verschillen. In veel landen, waaronder Nederland, zijn deze verwerkingskosten bij de meeste betaalmethoden €0,10. Dit is een redelijk laag bedrag, bij andere betaalproviders ligt dit vaak wat hoger. Let er wel op dat bepaalde betaalproviders nog een toeslag rekenen. Dit is een percentage van het bedrag. Dit is bijvoorbeeld bij UnionPay het geval: daar is het percentage 3%.

Interchange ++

Veel betaalmethoden binnen Adyen maken gebruik van Interchange ++. Dit is een prijsmodel dat precies berekent wat de kosten voor jou als webwinkelier zijn per transactie. Er staat in deze gevallen dus geen vast percentage vast, dat bij de verwerkingskosten wordt opgeteld.

 Kom je er toch niet uit?

Word dan vandaan nog lid van de WebwinkelCommunity

Ja, Ik Wil Graag Lid Worden
Wij helpen je graag verder!