Hoe Verzin Je Een Originele Webshop Naam? Dé beste tool!
07 augustus 2022 
4 min. leestijd

Hoe Verzin Je Een Originele Webshop Naam? Dé beste tool!

Je wilt een webshop beginnen, maar je hebt geen idee hoe je een originele en memorabele webshopnaam moet kiezen. Dit is een veelgehoorde klacht. Je wilt iets unieks en toch iets wat mensen makkelijk kunnen onthouden. Hoe pak je dit aan? Wij helpen je op weg met de beste website die je kan helpen bij het bedenken van een naam voor je webshop.

Voordat we je de beste tool om een webshop naam te genereren laten zien, nog even kort waar je aan moet denken als je een webshop naam gaat kiezen:

  1.  Je webshop naam dient kort een krachtig te zijn
  2.  De naam van je webshop moet makkelijk te onthouden zijn
  3.  Is je naam nog beschikbaar als domein?

Controleer of je naam nog beschikbaar is als domein

Om meteen even met het belangrijkste te beginnen als je eindelijk een naam hebt is om een domeinnaam check (via Cloud86) te doen. Je zult zien dat een groot deel van de namen die je verzonnen al bezet zijn. Bedenk ook goed of je alleen in Nederland wilt verkopen, of ook naar het buitenland wilt gaan (nu of later). Registreer dan direct ook de andere extensies zoals de .com versie.

Wij hosten zelf ook bij Cloud86 en daarom hebben we deze als voorbeeld genomen. Een ander groot voordeel van Cloud86 vind ik zelf dat ik ze gewoon kan bellen!


Nu je dit weet, hou altijd een tabblad open met de domeinnaam check zodat je direct kan controleren of jouw webshop naam nog beschikbaar is. Heb je nu echt een fantastische naam, maar is deze toch al bezet? Kijk dan ook zeker even naar de website zelf.  Is de webshop al actief? Of staat er alleen nog maar een placeholder op? Je kunt via SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) controleren wie de eigenaar is van deze Nederlands URL. Misschien dat je op die manier nog contact met de eigenaar kan openen om te kijken of je het domein kan overkopen.


Website Naam Verzinnen

Je hoeft niet verder te zoeken, de beste bedrijfsnaam generator van dit moment is die van Shopify:  Bedrijfsnaam-generator.
Via deze tool van Shopify worden keywords met elkaar gecombineerd tot een nieuw interessante domeinnaam. Let wel op dat de namen genereert zijn en je altijd moet controleren of dit geen bestaande naam is en je ziet meteen of de domeinnaam al bezet is.

Deze tool kun je gratis gebruiken en zal je zeker inspiratie geven voor het kiezen van een pakkende naam voor jouw webshop.

Na het vinden van je perfecte webshop naam kun je direct via Shopify deze naam registreren en kun je ook nog eens 14 dagen Shopify gratis uitproberen. Er zijn denk ik wel honderden tools beschikbaar op internet, maar dit is een van de betere om een merknaam te bedenken en zo een leuke bedrijfsnaam te vinden.

Bekijk hier onze Shopify Review om meer over Shopify te weten te komen!

Tips voor het bedenken van je bedrijfsnaam

  1.  Neem je eigen naam als bedrijfsnaam
  2.  Brainstorm met familie en vrienden
  3.  Probeer Google Translate in een vreemde taal
  4.  Probeer Google Maps, ook plaatsen hebben leuke namen
  5.  Maak een Anagram van je product
  6.  Schrijf je product verkeerd (maak dus expres een taalfout)
  7.  Je bedrijfsnaam moet spelbaar, verstaanbaar en vindbaar zijn

Ik ben benieuwd of jij nog meer tips hebt zodat we deze hier kunnen vermelden. Misschien heb je wel de beste naam gevonden via deze tips en tool, ook dan hoor ik dat graag en zet je naam hieronder neer.

Over de schrijver
Patrick Heijmans, eigenaar van WebwinkelCommunity, is een ervaren Online Marketing Specialist die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Reactie plaatsen