Wil je voor jouw onderneming een sterke en comfortabele bureaustoel kopen? Dan kan het best lastig zijn om, in de wirwar aan webwinkels en meubelzaken, de voor jou en je personeelsleden perfecte bureaustoel te vinden. Kijken naar alleen de uitstraling van de stoel en simpelweg de trends van het moment volgen, is niet voldoende. Er zijn nog meer aandachtspunten die meewegen als je een geschikte bureaustoel kopen wilt voor jouw onderneming. Onderstaande adviezen om tijdens het selectieproces rekening mee te houden, kun je dan ook vast gebruiken!

Let op functionele onderdelen

Wanneer je een bureaustoel kopen wilt, is kwaliteit qua onderdelen een van de belangrijkste zaken om op te letten. Ga voor een bureaustoel met functionele onderdelen, gericht op optimaal comfort. Ideaal zijn stoelen die een vijfpotige voet hebben met wielen, voorzien zijn van een gasveer, een sterke en verstelbare rugleuning en natuurlijk twee sterke armsteunen. Stoelen met vijfpotige voeten zijn stabieler en sterker dan vierpotige kruisvoeten.

Kan er bij schade gerepareerd worden?

Zeker als je veel bureaustoelen wilt inslaan voor jouw bedrijf is het cruciaal om te weten of eventuele defecte onderdelen vervangen kunnen worden door nieuwe onderdelen. Vraag hier expliciet naar bij de aankoop, want als jouw aangekochte bureaustoelen niet gerepareerd kunnen worden via vervangende onderdelen, ben je uiteindelijk duur uit.

Stof en bekleding van de bureaustoel

Er worden speciale testen gedaan op bureaustoelen om de kwaliteit van de stofbekleding of leren bekleding te testen, de tet van Martindale. Een belangrijk ijkpunt is een test op 100.000 toeren Martindale. Als en stoel op dit toerental is getest, heb je met echte kwaliteit te maken. Dus check voorafgaand aan de aankoop altijd de Martindale toerentallen van de bureaustoelen die je op het oog hebt.

Kies voor een goed ondersteunende S-vorm

Ruggenleuningen van bureaustoelen volgen idealiter de buiging van het rugwervel. Als de stoelleuning een S-vorm heeft, is hiervan sprake. Controleer dit, want stoelen met een S-vorm voorkomen spierklachten in de nek, rug, armen en schouders.

Let op de verstelbaarheid

Zeker als je bureaustoelen voor jouw personeel wilt aanschaffen, is de verstelbaarheid van de stoelen een belangrijk item. Mensen kunnen enorm verschillen in lengte, dikte en gewicht. Ga daarom voor een bureaustoel die een groot bereik heeft qua verstelbaarheid. Denk aan de zithoogte, de armleuningen en de totale hoogte die de stoel aankan.

Uitstraling van de stoel

Ten slotte zijn de uitstraling van de stoel en de kleurstelling aandachtspunten. Een stoel moet natuurlijk in visueel opzicht wel goed in de ruimte passen waar hij te staan komt. Gelukkig zijn bureaustoelen in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar, dus maak je hierover geen zorgen!