Gratis webshop cursussen met het STAP budget
25 juni 2022 
in Nieuws
3 min. leestijd

Gratis webshop cursussen met het STAP budget

Met het STAP budget van de overheid kun je nu gratis verschillende e-commerce cursussen volgen. Maar welke moet je nemen? En wat kun je van de cursussen verwachten? We geven je een overzicht.

Gratis E-commerce Cursus met STAP

De overheid wil dat iedereen de kans krijgt om zich digitaal te ontwikkelen. Daarom kun je nu, in het kader van het STAP programma, gratis verschillende cursussen over e-commerce en webshops volgen.  Hieronder heb ik de 5 webshop cursussen neer gezet die in aanmerking komen voor dit budget. Let er wel op dat bij sommige je misschien nog moet bij betalen omdat het STAP budget maximaal € 1000 is.

Ecommerce Marketplace Mastery

De Ecommerce Marketplace Mastery van Plazatalk is de meest uitgebreide cursus ecommerce in Nederland. De cursus behandelt alle aspecten van online ondernemerschap, van opstarten tot opschalen. Je leert niet alleen over het opzetten en runnen van een online winkel, maar ook over effectieve marketing, logistiek en klantenservice.

Bekijk hier de cursus.  (300 Reviews 4.6/5)

Eigen webshop starten cursus

Laudius thuisstudies heeft een Eigen webshop starten cursus. Je leert tijdens de cursus ook over commerciële voorbereiding, website ontwerp, assortiment keuze, klantenservice, zoekmachine marketing en meer. Een volledige cursus die je in staat zal stellen je artikelen deskundig te verkopen. Met de cursus Eigen Webshop Starten kun je digitaal stap voor stap volgen hoe je een eigen webwinkel kan starten.

Bekijk hier deze cursus  (1644 Reviews 4.5/5)

Cursus webshop starten

NTI heeft de cursus webshop starten. Na het volgen van deze praktische cursus kun je je eigen webshop succesvol maken en houden. Je weet welke marketing zaken belangrijk zijn om je webshop in de zoekmachines te krijgen en hoe je de webshop moet opbouwen om klanten om klanten over te halen om jouw product te kopen. Mariko Naber, van Sell your stuff online, legt je in video’s uit waar je allemaal aan moet denken.

Bekijk hier deze cursus  (3 Reviews 4/5)

Training E-commerce & webshops

Training E-commerce & webshops van Frankwatching is een tweedaagse cursus waarin je alles leert over e-commerce. De eerste dag gaat over de technische aspecten van het opzetten en onderhouden van een webwinkel. De tweede dag gaat helemaal over online marketing, zoals zoekmachine optimalisatie, Google AdWords en conversie optimalisatie.

Bekijk hier deze cursus

Webshop Heroes cursus

Onze eigen Webshop Heroes cursus. Dit is al een gratis cursus die je kunt volgen. Deze cursus is voor de beginnende ondernemer die alles wil weten over het opzetten van een online winkel. De cursus is zelfstudie, dus je kunt hem in je eigen tempo volgen. Je leert de ins en outs van e-commerce, van productfotografie tot het vinden van de juiste webhosting.

Webshop Heroes Cursus  (23 Reviews 5/5)

Conclusie

Dit zijn maar enkele van de cursussen die je kunt volgen als je meer wilt leren over e-commerce in Nederland. Met het huidige STAP budget van de regering kun je deze cursussen gratis volgen. Dus waarom zou je niet van deze gelegenheid gebruik maken en jezelf bijscholen in e-commerce?

Welke je uiteindelijk kiest hangt af van je behoeften en voorkeuren. Maar met deze cursussen kun je meteen aan de slag met het opzetten en runnen van je eigen online winkel!

Je weet maar nooit, het zou wel eens het begin kunnen zijn van een succesvolle carrière in online ondernemerschap!

Heb je ervaring met het volgen van een e-commerce cursus? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Over de schrijver
Patrick Heijmans, eigenaar van WebwinkelCommunity, is een ervaren Online Marketing Specialist die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Reactie plaatsen