Wil je een webshop starten? Zowel beginners als professionals creëren met Shopware 6 gemakkelijk en binnen korte tijd een krachtige webshop. Met dit e-commerce platform profiteer je van een hoop gemakken, waaronder de gebruiksvriendelijke pagebuilder. Je leest hier hoe je jouw webshop een boost geeft met Shopware 6.

Wat is Shopware 6?

Shopware 6 is een e-commerce platform en CRM systeem dat gratis te gebruiken is voor iedereen. Het is ontwikkeld door softwareontwikkelaar Shopware uit Duitsland, met meer dan 100.000 gebruikers wereldwijd. Naast dat je jouw eigen webshop bouwt en verkopen bijhoudt, kun je ook je verkopen op Instagram, Facebook en andere platformen koppelen aan Shopware 6. Daarvoor biedt het e-commerce platform kant-en-klare saleskanalen aan. Zo kun je alles op één plek regelen en bespaar je jezelf een hoop tijd.    

Volledige e-commerce oplossing

Alles wat je moet regelen voor je webshop kun je gewoon in Shopware 6 doen. Zo kun je handmatig je producten toevoegen of ze importeren vanuit een CSV sheet. 

Je regelt ook al je bestellingen en houdt een database met klanten bij. Verder beschik je over een marketing funnel waar je promoties toevoegt en nieuwsbrieven uitstuurt. Je werkt gemakkelijk met segmenten, zoals voor de verschillende saleskanalen (online shop, Instagram of Facebook).

De kracht van Shopware 6 zit vooral in de pagebuilder. E-commerce platforms zoals Wix en WordPress bieden ook gebruiksvriendelijke page builders aan, maar Shopware 6 gaat hier nog een stap verder mee. Een groot pluspunt voor beginners, want je hebt voor de pagebuilder geen kennis nodig van webshops of programmeren. Je werkt met blokken die je gemakkelijk kunt inrichten en slepen, zoals sliders, tekstblokken, tekst-afbeelding blokken en nog veel meer. Ondanks de simpele pagebuilder ziet het eindresultaat er zeer professioneel uit. 

Rule builder

Shopware 6 heeft een groot voordeel ten opzichte van andere e-commerce platforms: de rule builder. Hiermee kun je allerlei voorwaarden stellen aan bijvoorbeeld de verzendkosten, kortingscodes, productprijzen en cross-selling. Met de rule builder maak je gemakkelijk bulkaanpassingen zonder dat je alles handmatig hoeft door te voeren. 

Uitbreiden met extensies

Zijn de standaard functies nog niet genoeg? Je kunt het e-commerce platform uitbreiden met extensies uit de store. Je downloadt en installeert gemakkelijk allerlei extensies, zoals marketingtools en SEO tools. Sommige extensies zijn gratis en andere vereisen een abonnement of eenmalige betaling. Je kunt in de Shopware store ook thema’s downloaden om je shop mee vorm te geven.

Prijzen Shopware 6

Je hoeft niks voor de software te betalen. Het is een open-source platform dat gratis blijft. Het verdienmodel van de softwareontwikkelaar bestaat voornamelijk uit extensies en thema’s die je als gebruiker kunt kopen. 

Opstarthulp nodig of vragen?

Ben je van plan om zelf een webshop te starten met Shopware 6? Adena ondersteunt je bij het opstarten en optimaliseren van jouw webshop. Heb je oplossingen op maat nodig of wil je alleen een vraag stellen? Voor al deze zaken kun je terecht bij Shopware partner Adena.