Check je webshop, gratis!

Hoe goed is je webshop geoptimaliseerd?

  • gratis online SEO-analyse
  • Voer URL en trefwoord in
  • SEO-check starten
  • Bekijk resultaat SEO Check
  • PDF-rapport downloaden
  • aanbevelingen voor actie

Vul in de pop-up je gegevens in:


Wat wordt er geanalyseerd in onze SEO Check?

Pagina snelheid

Paginasnelheid is een van de belangrijkste maatstaven voor het succes van je webshop. Onze SEO Check bepaalt de paginasnelheid via een van onze testservers en geeft je exacte informatie over hoe lang je pagina laadt. Ook de Core Web Vitals van Google worden geanalyseerd in onze SEO Check.

Pagina kwaliteit

Goed voorbereide en gestructureerde content is een van de belangrijkste rankingfactoren. Onze SEO Check bepaalt de sterke en zwakke punten van je content en laat zien waar actie nodig is. De kopstructuur wordt ook gecontroleerd. Dit moet volgens een bepaald schema worden ontworpen.

Meta-tags

Metatags helpen zoekmachines om je inhoud te categoriseren en informatie door te geven aan de zoekmachines. Metatags vind je in de header van je website en zijn soms niet zichtbaar voor je bezoekers. Onze uitgebreide SEO check laat je zien welke metatags aangepast moeten worden.

Structuur en links

Zoekmachines houden van goed gestructureerde webshops met goed doordachte interne links.

Met behulp van de SEO check krijg je een goed overzicht van je interne links en de opbouw van je webshop.

Technische factoren

Een foutloze serverconfiguratie is de basis waarmee zoekmachines je webshop goed en snel kunnen doorzoeken. Een goede technische setup is de brandstof voor je SEO-raket. De SEO Check controleert je serverconfiguratie en controleert je webshop op serverfouten.

Externe factoren

Uitgebreide SEO-maatregelen omvatten niet alleen on-page factoren. Maar zijn ook een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines. Wij analyseren je backlinks en externe signalen. Backlinks helpen zoekmachines om de relevantie van je webshop te beoordelen.