Tegenwoordig kun je als ondernemer bijna niet meer zonder een webshop. Via jouw webshop kun je immers makkelijk klanten bedienen en de bereikbaarheid van jouw product is daarmee ook een stuk groter. Je bent immers niet meer aan je eigen regio gebonden om te kunnen verkopen, maar kunt aan iedereen je producten kwijt die maar geïnteresseerd zijn. Ondanks het feit dat er voor de webshops veel goede koppelingen met een boekhoudpakket beschikbaar zijn, zijn er maar weinig ondernemers die er gebruik van maken. Veel handmatig werk is het gevolg en dat is zonde, want het is zeker onnodig! Een boekhoud software koppelen aan jouw webshop is de oplossing. Het kent veel voordelen en het maakt zeker het voeren van jouw boekhouding een stuk eenvoudiger.

Hoe kies je de beste software met integratie mogelijkheden?

Het kiezen van een boekhoud software voor integratie bij jouw webshop lijkt misschien heel lastig. Toch is het heel goed terug te leiden naar een aantal factoren die bepalend zullen zijn. Als je bijvoorbeeld genoeg tijd hebt en weinig budget kun je heel eenvoudig via Excel jouw boekhouding bijhouden. Ondanks het feit dat dit meer werk is, is er tijd voor en bespaar je dus wel geld. Toch is het op de lange termijn vaak beter om juist wel een boekhoud software aan je webshop te koppelen. Vooral, omdat je dan overal ter wereld bij je boekhouding kunt en er een gedegen back-up beschikbaar zal zijn mocht het misgaan. Daarnaast kun je jouw boekhouding zo heel eenvoudig delen met een accountant, die dit uiteindelijk nodig heeft om jaarcijfers te kunnen maken en belastingaangiftes te kunnen doen.

In principe is ieder platform goed te gebruiken, omdat deze tegenwoordig allemaal wel mobiel vriendelijk ingericht zijn. Daarnaast bieden de programma’s tegenwoordig vrijwel altijd dezelfde functies en zit de concurrentiestrijd hem vaak vooral in de prijs waarvoor het boekhoudpakket aangeboden wordt. Belangrijk is ook om even je accountant te raadplegen of zij al een bepaald programma gebruiken waar je mee kunt koppelen. Dit zorgt voor een nog betere toegankelijkheid en je kunt makkelijk terugvallen op je boekhouder als je even niet meer weet hoe iets ingevoerd of gekoppeld moet worden.

Wat zijn de voordelen om te koppelen met een webshop?

Veel van de webshops die online aan kunnen worden geschaft zijn ingericht om jouw producten makkelijk mee aan de klanten aan te kunnen bieden. Wat echter vaak niet goed geregeld is? Dat is een eenvoudige administratie. Dat terwijl jouw boekhouding toch ook zeker belangrijk is. Er zijn dan ook meer dan voldoende voordelen te noemen die het juist interessant maken om jouw boekhouding te koppelen met je webshop. Welke voordelen dit zijn? We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:

  • Geen handmatige administratie meer voeren

Een groot voordeel van gebruik maken van een boekhoudkoppeling is uiteraard dat je geen handmatige boekingen meer hoeft te doen. Zodra er een bestelling in jouw webshop gedaan wordt zal het boekhoudplatform ervoor zorgen dat deze ingeboekt wordt. Bovendien kunnen zo de voorraden ook gelijk bij worden gewerkt en zullen deze zo direct actueel op jouw webshop voor klanten bij kunnen worden gehouden.

  • Foutloos bestellingen en gegevens verwerken

Als je gebruik maakt van een boekhoudpakket gekoppeld aan een webshop, heb je de zekerheid dat alle bestellingen en gegevens zonder fouten verwerkt worden. De prijzen worden immers overgenomen en gegevens van klanten worden ook direct op de juiste manier geadministreerd. De back-ups die worden gemaakt zorgen er bovendien voor dat gegevens niet zomaar verloren kunnen gaan.

  • Duidelijk financieel inzicht

Als ondernemer wil je uiteraard altijd weten hoe je er financieel voor staat. Logisch, want voordat je extra inkopen doet of andere zaken met je geld gaat doen is het belangrijk om je zaak financieel gezond te houden. Overzichten, balansen en meerdere informatie tabellen zorgen ervoor dat je altijd weet waar je er met jouw webshop financieel aan toe bent. Van dag tot dag en dus niet pas nadat je aan het einde van de maand de boekhouding rond hebt.

  • Goed overzicht van actuele voorraden

Bij de koppelingen met boekhoudsoftware bestaat ook altijd de mogelijkheid om voorraden bij te laten houden in combinatie met artikelcodes. Op deze manier is het niet meer nodig om losse Excel sheets bij te houden met jouw voorraden, maar kun je direct zien waar je nog wel of geen voldoende producten meer van beschikbaar hebt. Deze overzichten zorgen ervoor dat je jouw klanten zo min mogelijk teleur zal moeten stellen, want auto reminders als de voorraad van een product er bijna door is zijn ook altijd mogelijk.

 

Wat zijn de beste koppelingen voor ieder platform?

Wil jij voor jouw webshop ook gebruik gaan maken van een boekhoudprogramma? Weet dan dat er meerdere koppelingen mogelijk zullen zijn. De meest algemene koppelingen die je door middel van een API code kunt maken in bijvoorbeeld WordPress of andere platformen? Die worden gemaakt met boekhoudprogramma’s van onder andere WooCommerce, Magento, LightSpeed en Shopify. Stuk voor stuk betrouwbare boekhoud software aanbieders die gekoppeld kunnen worden en waarbij je gegarandeerd voor een eerlijke prijs jouw overzicht kunt bewaren. Moeilijk doen met een handmatige administratie? Dat is niet langer meer nodig!