5 manieren om een webshop te financieren
30 augustus 2022 
2 min. leestijd

5 manieren om een webshop te financieren

Ben je ondernemer en verkoop je producten? Dan wil je zoveel mogelijk mensen bereiken. Een webshop kan je hier een handje bij helpen. Je bereikt namelijk een veel groter publiek wanneer je ook online verkoopt in plaats van alleen offline. Als je nog geen eigen webwinkel hebt, wil je er mogelijk eentje starten. Omdat een webshop starten behoorlijk veel geld kost, ben je vast benieuwd hoe je dit kunt financieren. Wij helpen je graag een handje om hier wat meer duidelijkheid over te krijgen. In deze tekst zetten we namelijk 5 manieren om een webshop te financieren op een rijtje.

1. Eigen geld

We beginnen dit rijtje met de makkelijkste manier om een webshop te financieren. Je kunt namelijk eigen geld gebruiken om een webwinkel van de grond te krijgen. Als je redelijk wat geld gespaard hebt, denk je misschien dat je een webshop kunt financieren met eigen geld. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Een webwinkel starten kost namelijk meer dan de meeste mensen denken. De kosten hangen uiteraard af van de omvang. Hoe groter de webshop, hoe meer geld je hieraan kwijt bent.

2. Familie en/of vrienden

Als je een webshop niet met eigen geld kunt financieren, besluit je misschien om het idee van een eigen webwinkel op de lange baan te schuiven. Dit is een optie, maar je kunt ook geld lenen om jouw droom te realiseren. Wil je niet direct een schuld aangaan bij een geldverstrekker? Richt je dan eens tot vrienden en/of familie. Mogelijk willen zij jou wel wat geld lenen om het opstarten van een webshop mogelijk te maken.

3. Zakelijk lenen

Kun je geen geld lenen bij familie en/of vrienden? Dan kun je het over een andere boeg gooien. Als ondernemer kun je namelijk zakelijk lenen. Je denkt misschien dat je een zakelijke lening niet voor een webshop mag gebruiken, maar dat is wel degelijk het geval. Geldverstrekkers zien dit namelijk als een langlopende investering in je bedrijf. Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, kun je het beste eerst even een bedrijfsfinanciering berekenen. Je weet zo niet alleen hoeveel je kunt lenen, maar ook wat een zakelijke lening je gaat kosten.

4. Crowdfunding

Niet iedere ondernemer vindt het prettig om een zakelijke lening af te sluiten. Hier valt wat voor te zeggen, want je gaat dan een schuld aan. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om een webshop te financieren. Zo kiezen steeds meer ondernemers tegenwoordig voor crowdfunding als zij geld nodig hebben. Geïnteresseerden kiezen zelf welk bedrag zij willen doneren en tegenover ieder bedrag staat een beloning.

5. Investeerders

Tot slot kun je op zoek gaan naar investeerders om je te helpen een webshop te financieren. Het kan alleen betrekkelijk lastig zijn om investeerders te vinden. Zij moeten namelijk brood zien in jouw bedrijf en de plannen die je hebt. Voordat je met een investeerder in zee gaat, moet je weten dat hij niet voor niets in jouw webwinkel investeert. Hij wil waarschijnlijk aandelen terug voor het geld dat hij in jouw webshop stekt. Vraag jezelf goed af je een deel van jouw bedrijf uit handen wilt geven voordat je akkoord gaat met een investering.

Over de schrijver
Patrick Heijmans, eigenaar van WebwinkelCommunity, is een ervaren Online Marketing Specialist die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen.
Reactie plaatsen